Rusya'da Türk turizmini sevindiren rakamlar gelmeye devam ediyor

Rusya'da Türk turizmini sevindiren rakamlar gelmeye devam ediyor
Ruble'deki, toparlanma son sürat devam ediyor. Geçtiğimiz gün 56'nın altına düşen dolar, 53'e seviyesine kadar geriledi. Euro 57 rubleye gerilerken, petrol fiyatları ise 57 dolar civarında seyrediyor.



Rusya'da rublenin hızlı yükselişi sürüyor. TürkRus.com'un haberine göre dolar 53.6, rubleye, euro ise 57.8 rubleye gerileyerek kasımdan beri en düşük seviyeyi gördü. Bu arada Brent petrolü de iniş çıkşlı bir grafiğin ardından güne 57 doların üstünde başlayarak, rubleye güçlü kalması için zemin hazırlıyor.  Ancak uzmanlar rublenin çok fazl değer kazanmasının hükümetin işine gelmeyeceğini, bütçe açıklarının arttığı bir dönemde "fazla değerli" rubleye ihtiyaç olmadığını belirtiyorlar.

Peki Rusya’da son haftalarda rublenin elinin hızla güçlenmesinin nedenleri neler? Merkez Bankası bu konuda açıklamada bulundu.

Ajansların bildirdiğine göre, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya Bankacılar Birliği’nin toplantısında yaptığı açıklamada rublenim gğ.lenmesinin 5 nedenini açıkladı:

1- Petrol fiyatlarının istikrara kavuşması.

2- Rus şirketlerin dış borç ödemelerinin zirve yaptıpı dönemin geride kalması.

3- İhracatçı şirketlerin, elde ettikleri dolardan makul miktarı piyasaya satmalar.,

4- Merkez Bankası'nın faizleri aralıkta yüzde 10.5'ten yüzde 17'ye kadar çıkarmış olması.

5- Merkez Bankası'nın dolar rezervlerinden, gerekli gmrdüğü durumlarda "borç" vermesi.
 
 Rubledeki güçlenmenin “suni” olduğu yönündeki yorumlara da değinen Nabiullina, bunun doğru bir değerlendirme olmadığı düşüncesini dile getirdi.

Rusya’da serbest piyasada doalr kuru 55 rubleye kadar geriledi. Euro kuru da geçtiğimiz kasım ayından bu yana ilk defa 60 rublenin altına düştü.


Bu Haber 09.04.2015 - 09:59:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.