Rusya'da paket tur stışları yüzde 25 düştü

Rusya'da paket tur stışları yüzde 25 düştü
Yaşanan tur operatörü iflasları Rusya'da paket tur satışlarına yansıdı. TürkRus'ta yer alan habere göre, ağustos ayında paket tur satışlarında yüzde 25 düşüş kaydedildi.



Rusya'da ağustos ayının ilk verilerine göre, tur şirketlerinin birbiri ardınca gelen iflas haberlerinin yarattığı korkuyla tur paketi satışlarında yüzde 25 düşüş kaydedildi.  Rusya Tur Operatörleri Birliği Müdürü Maya Lomidze'nin yaptığı açıklamaya göre, Rusya turizm sektörü açısından bu durum "hiç alışılmadık bir trend" olarak tanımlanıyor.

Sadece Türkiye bu terndin dışında. Türkiye'ye giden turist sayısında artış devam ediyor.

Normalde ağustos ayı, 1 eylülde okulların açılmasından en önce tur paketlerine en yoğun talep yaşanan ay olarak biliniyor. Son iflaslar ve ekonomik ambargolardan sonra özellikle AB ülkelerine talebün düştüğü belirtiliyor.

Lomidze, turizm sezonunun sonunda sektörde yeni iflas vakaları olabileceği uyarısında bulundu.

Öte taraftan, Rus resmi verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde yurt dışına giden turist sayısında yüzde 4'lük azalma yaşanırken, Türkiye2ye gidenlerin sayısında önemli artış kaydedildi. Yılın ilk 6 aylık dilimi göz önüne alındığında, Rusya'dan Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısında yüzde 13,5'lik artış olduğu görülüyor. Sadece haziran ayında sağlanan artış ise yüzde 17 olarak açıklandı. (TürkRus)



Bu Haber 21.08.2014 - 10:22:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.