Rusya'da doların yükselişi devam ediyor

Rusya'da doların yükselişi devam ediyor
Ham petrolün varil fiyatının 49 dolara düşmesi üzerine dolar yükselişe geçti. Dün 63'ü aşan rublenin önümüzdeki günlerde 65'i zorlayacağı belirtiliyor.


TürkRus'un Kommersant'tan aktardığı habere göre, ocak ayından beri petrol en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Yatırımcıların Çin’de işlerin daha kötüye gideceği ve yaptırımdan çıkan İran’ın daha fazla petrol satacağı beklentisi, piyasaları etkiliyor.

Petrol fiyatlarındaki düşüşü Rusya’nın bütçede kompanse etmesinin tek yolu doların daha da değerlenmesi. Bu yüzden yakın zamanda 65 rubleye kadar bir hareket sürpriz olmayacak. Uzmanlar Rusya’nın bütçe hesabını 50 dolarlık petrol fiyatından yaptığını, şimdilik yıl ortalamasının 57 dolar civarında olduğunu, şu an durumun kritik olmadığını, ancak 50 doların altına uzun süreli fiyat seyrinin ekonomiyi daha da zora sokacağını düşünüyor. Sadece son iki ayda petrol fiyatında düşüş yüzde 20’yi aşmış durumda. Çin ekonomisinin “sert düşüş” tehdidi yaşadığı ve bunun petrole olan talebi daha düşüreceği korkusu yayılıyor.


Bu Haber 04.08.2015 - 09:34:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.