Rusya'da dolar son üç ayın en düşük seviyesinde

Rusya'da dolar son üç ayın en düşük seviyesinde
Rusya'da rublenin dolar karşısında yakaladığı yükseliş sürüyor.


TürkRus.com'da yer alan habere göre, Ruble dolar karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Moskova Bankalararası Döviz Borsası'nda (MICEX) dolar kurunun yaklaşık 1 rublelik düşüşle 58,60’a gerilediği belirtilen haberde, Euro ise 64,20'yi gördüğü ifade edildi. Böylece sene başından bu yana kur en düşük seviyeye indi. Bu sabah petrolün 55.9 dolara kadar çıkması da rublenin üzerindeki baskıyı hafifileteceğe benziyor.
Uzmanlar, dolardaki son düşüşü, güçlü doların ABD ekonomisini tehdit ettiği yönündeki açıklamalara ve petrol varil fiyatının 55 doların üzerinde istikrarlı seyir izlemesine bağlıyor.

Ancak rublenin güçlenmesinde en önemli faktör olarak 25-27 Mart tarihleri arasında kurumların ödemesi gereken 700 milyar rubleyi bulan vergiler yüzünden büyük ihracatçı şirketlerin piyasaya dolar satmak zorunda kalması gösteriliyor.     
 
Bazı uzmanlar, dolar kurunun önümüzdeki günlerde 57,2 rubleye seviyesine kadar gerilemesini bekliyor. Ancak genel görüş bu ay içinde 58-60 bandında hareket edeceği yönünde.



Bu Haber 24.03.2015 - 09:27:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.