Rusya'da dolar 50 rublenin altını gördü, uçak biletleri ucuzlayacak

Rusya'da dolar 50 rublenin altını gördü, uçak biletleri ucuzlayacak
Krizin başladığı günlede 80 rubleye kadar tırmanan dolar, uzun süre 60 bandında seyrettikten sonra geçtiğimiz günlerde 50'leri test etti. Gelen yeni haberlere göre dolar, bu sabah 50'nin altına düştü, rubledeki yükseliş sürüyor.


TürkRus.com'da yer alan habere göre, dolar bu sabaha karşı Moskova’da bankalar arası piyasada 49.7  rubleye kadar düştü. Başkan Putin’in bugün öğlen canlı yayında halkın karşısına çıkarak soruları yanıtlayacağı yıllık buluşma öncesinde, Rusya’da “moralleri yükselten” bir hava var.

 Son birkaç haftadır sürekli yükseliş grafiği çizen ve “yılbaşından beri dünyanın en iyi performans gösteren para birimi” ilan edilen ruble, petrol fiyatlarının artmaya devam etmesinin verdiği destekle dün de yükselişini sürdürdü..

Bu sabah itibarıyla dolar 49.7 rubleye, Euro ise 52,9 rubleye kadar indi. Bu kadar düşük düzey dolarda kasım, Euro ise ekim sonunda görmüştü. Petrol fiyatının 63 dolara kadar çıkması rubleyi güçlendirdi.

UÇAK BİLETLERİ UCUZLAYACAK

Öte taraftan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), hava yolu biletlerinin satışlarında kullanılan kurları düşürme kararı aldı. Doların son günlerde artan değer kaybının ardından alınan karar ile Rusya’da uçak biletleri yüzde 10,4 ucuzlayacak.

Rusya’da uçak biletleri, dolar bazında 52,5 ruble, euro bazında ise yüzde 56 rubleden hesaplanacak. Rusya pazarında yurt dışı uçuşlarının büyük bölümü euro cinsinden hesaplanıyor. Uçak fiyatlarının ruble cinsinden ucuzlamasının Rusyalı turistlerin yurt dışına çıkışlarını artırması bekleniyor. Rusya’da son üç haftada, yaz dönemi için internetten yapılan uçak bileti aramalarının yüzde 40 arttığı belirtiliyor.




Bu Haber 16.04.2015 - 09:52:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.