Rusya'da dolar 3 ay sonra 55 rubleye kadar geriledi

Rusya'da dolar 3 ay sonra 55 rubleye kadar geriledi
Rusya'da krizin başladığı günlerde 80 rubleye kadar çıkan dolardaki normalleşme sürüyor. Geçtiğimiz günlerde 60 rublenin altına inen dolar, dün de 55.3 rubleye kadar geriledi.


"2015 yılının ilk üç ayında ruble, göstergelerde dünyanın en kötüsünden en iyisi durumuna geldi. Böylece, tahminlerinde en başarılı analistleri bile yanılttı" Bu değerlendirme Bloomberg ajansından geldi. Rusya’da dolar kuru sene başından bu yana ilk defa 56 rublenin altına geriledi. Moskova Bankalararası Döviz Borsası’nda dolar kuru 55,3 rubleye kadar geriledi.

Bloomberg haberinde , "2015 yılının ilk üç ayında ruble, göstergelerde dünyanın en kötüsünden en iyisi durumuna geldi. Böylece, tahminlerinde en başarılı analistleri bile yanılttı. Ukrayna’da ateşkesin sağlanması, birçok uzmanı haklı çıkrarak rublenin elinin güçlenmesine yol açtı." denildi.

Bloomberg haberinde, daha önce rubledeki gerilemenin ana faktörleri olarak gösterilen, petrol fiyatlarında üç haftadır yaşanan düşüşün ve faizlerdeki gerilemenin, bugün ikinci planda olduğuna, Ukrayna’daki ateşkesin temel faktör haline geldiğine işaret edildi.

Uzmanlar ABD'de istihdam verilerinin düm beklenenden kötü çıkmasının da, dolar karşısında yerel paraların güçlenmesinde önemli bir faktör olduğunun altını çiziyor. TürkRus.com


Bu Haber 07.04.2015 - 09:59:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.