Rusya pazarından son dakika gelişmeleri

Rusya pazarından son dakika gelişmeleri
Türkiye'nin ikinci büyük turizm pazarı Rusya'da büyük değişiklikler yaşandığı belirtiliyor. Yeni gelişmelerin merkezinde Bilblo Globus, Tez Tour, IATİ, IHS ve Kilit Global şirketleri yer alıyor.


TurizmGüncel

Rusya tur operatörlüğü pazarında yeni anlaşmalar ve partnerlikler konuşuluyor. Tez Tour ve Biblio Globus'un Antalya'daki partnerlerini değiştirerek yeni şirketlerle anlaştığı, Kilit Global'in ise Rusya'da yeni bir tur operatörü kurmak için harekete geçtiği iddia ediliyor.

YENİ PARTNERLER: TEZ TOUR-IATI, BIBLIO GLOBUS-IHS

Biblo Globus'un 2016 operasyonları için Antalya'da IHS ile anlaştığı iddia ediliyor. Duyumlara göre, şirketin 2016 operasyonlarının tamamını IHS Travel yapacak. Diğer taraftan Tez Tour'un ise eski ortağı Levent Aydın ile anlaşarak 2016 operasyonlarını Iati'ye emanet ettiği bilgisi edinildi. Tez Tour ile Iati'nin prensipte anlaştığı ancak nihai anlaşmanın henüz imzalanmadığı belirtiliyor.

Rusya'da hem Biblio Globus hem de Tez Tour ile partner olan Kilit Global, geçtiğimiz aylarda Alman Alltours ile de anlaşmıştı. Ancak büyük bir kapasiteye sahip olan Kilit Global'in bununla yetinmesi beklenmiyor.

KİLİT GLOBAL RUSYA'DA YENİ BİR TUR OPERATÖRÜ KURUYOR

Öte taraftan Rusya merkezli turizm haber portalı Turdom.Ru, değişen partnerlikler nedeniyle Kilit Global'in Rusya'da yeni bir tur operatörü kurmak için harekete geçtiğini yazdı. Tuncay Kilit önderliğinde kurulacak yeni tur operatörünün tepe yönetiminin ise, TUI ve ona bağlı Mostarevel ile kan uyuşmazlığı yaşayan isimlerden oluşacağı ifade ediliyor. Kurulacak yeni tur operatörünün, Türkiye, Mısır, Yunanistan ve bir ihtimal Kıbrıs'a operasyon yapacağı belirtiliyor. Kurulacak yeni tur operatörünün orta segment pazara hitap edeceği de gelen bilgiler arasında.

ATLASGLOBAL DE DEVREDE

Öte taraftan Rusya'dan operasyon yapma izni alan AtlasGlobal'in de yeni dengelere oynadığı öğrenildi. Hava yolu şirketinin, başta Tez Tour ve TUI Rusya olmak üzere, yeni kurulacak tur operatörü ile de iş yapmak için arayış içinde olduğu ve birtakım görüşmeler yaptığı öğrenildi.

IATI'DEN YALANLAMA

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel'e ulaşan IATI yetkilileri, Tez Tour ile IATI arasında bu tarz bir grüşme ve anlaşmanın söz konusu olmadığını belirttiler.







Bu Haber 22.09.2015 - 16:13:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hermes 28.09.2015 - 08:15

    Amator arkadas profesyonel bir yorum yapmış. Tur operatörüne güvenen otellerin bu sezondaki durumu malum. Seneye allak kerim.

  • amator 24.09.2015 - 02:56

    Turizmde iyi seyler olucak demek tamamem hayalcilik sorunlar o kadar cok ki sonra bakarız diye diye dağ haline geldi oteli acarım acentadan ceklerimi alır keyfime bakarım .. turk turizmi kendisiyle yuzleşmeye korkuyopr binlerce yatak 2-3 acentanın insafında cesitlilik 0 ruslar gelicek para kazanıcaz turizmden bilinen anlanan bu...geçmiş olsun daha kotu bir sezona hazır olun..

  • Turizmci 23.09.2015 - 08:43

    Hermes boş konuşmaya devam ediyorsun. Las Vegas alakasız bir örnek. Sen gerçekten ruyalar aleminde yaşıyorsun. Laf olsun diye yazıyorsun. Fakat derler ya LAFA BAKARIM LAF MI DİYE adama bakarım ............

  • hermes 23.09.2015 - 05:39

    Las Vegas ta 150 binden fazla oda var. Her otelde ortalama 3000 oda. Geçen sene Las Vegas a 40 milyon turist gelmiş. Merak ettim, acaba hangi tur operatörü ile gelmişler?

  • türkiye 23.09.2015 - 02:24

    TRUZİME BİLMEYENLER KONUŞMASIN..DÜNYANIN EN BÜYÜK OTELLERİDE ACENTAYI MUHTACTIR

  • Musteri 23.09.2015 - 11:20

    Hermes, turizmi bilmiyorsaniz, saçmalamayim. Antalyadaki oteller direk online satişlari kaç sene once başladilar! Genelde başarili olanlar- mardan Palace, Calista Luxury, Xanadu ve diğerler, bunlari sadece 5* olarak ornek veriorum. Amasi var - beceremiyorlar kapatmaya kapasitesi. Çunku kapasiteler ÇOK ve ÇOK fazlasiyile buyuk. Mumkun değil. Kaç kişilik Gloria oteller haberiniz varmi?, yada Rixos Sungate? En başarili otellerde onlinede direk satişlar -12-15% geçmiyor. Kalanlari- Turoperatorler kapatiyorlar. Yapcak bişey yok. Burasi Istanbul degil. Ayni durum Dubaide, Thailandta, Misirda. Tek bir ornek var- Club Med, ama onlarin sistemi tamamen farkli, kendiler bir suru şubeleri açiyorlar, ayni turoperatorler gibi- uçaklarda koltuklarida almaya çalişiyorlar, yani sonuç - yeniden TO gibi çalişiyorlar. ayni durum yeni.

  • Mağdur 23.09.2015 - 09:21

    Bu iş Brezilya dizilerine döndü. Kimin kiminle ne ilişkisi var belli değil. Türk turizmi için hayırlısı olsun diyeceğim ama sanki çok hayırlı işler olmuyormuş gibi görünüyor. Olan otelciye oluyor. Hadi bakalım hangi otel kiminle, hangi operatör için kontrat yapacak ve nasıl bir fiyat politikası uygulayacak ??!!?? Çok karışık işler bunlar çoook..

  • Hermes 22.09.2015 - 10:04

    Bunlar tur operatörlerinin son çabaları. Müşteri Antalya ya geliyor. Ürün burada, güç otellerde. Bir gün otellerde bunun farkına varıp kendilerini müşteriye direk pazarlamaya başlar inşallah. Tur operatörlüğü tarihe gömülecek bir iş koludur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.