Rusya pazarı Kıbrıs'ı da vurdu

Rusya pazarı Kıbrıs'ı da vurdu
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), otel sınıfına giren ve 1’den 5'e kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalowlar, tatil köyleri, butik, apart otel ve özel belgeli otellerden oluşan üyelerine ilişkin haziran 2015 doluluk oranlarını açıkladı. Açıklamada, dolulukların ortalama yüzde 53 olduğu belirtildi.


Ekonomi Kıbrıs'ın haberine göre, 5 yıldızlı büyük tesislerin doluluklarının bu yıl haziran ayında yüzde 65 oranında olduğuna dikkat çekilen açıklamada, doluluk oranlarında 2014 yılının haziran ayına göre yüzde 31 oranında düşüş, geçen mayıs ayına göre ise; yüzde 8’lik düşüş yaşandığı belirtildi.
 
Haziran ayında küçük otellerin doluluk oranlarının yüzde 41 olduğunu belirtilirken, 2014 yılının haziran ayına göre yüzde 15’lik, geçen mayıs ayına göre yüzde 21’lik bir düşüş gözlendiği görüldü. Tüm otellerin doluluk oranı ortalamasının ise yüzde 53 olduğu kaydedildi.
 
‘İNGİLTERE’DEN GELEN TURİST SAYISINDA DA DÜŞÜŞ VAR’
 
KITOB üyesi otellerin doluluklarında her yıl temmuz ayında sıcakların etkisi ile yaşanan düşüşün, bu yıl haziran ayında yaşanmasının endişe verici olduğuna dikkat çekilen açıklamada, ocak-mayıs 2014 döneminde Türkiye dışındaki yabancı yolcu sayısına bakıldığında, İngiltere’den gelen turistlerin toplam içindeki payının yüzde 19’dan, yüzde 13’e düştüğünün de altı çizildi.
 
Rusya’da yaşanan krizin Türkiye ve özellikle Antalya bölgesi turizm sektörünü olumsuz etkilemesinin dolaylı etkisiyle, ülkedeki otellerin doluluk oranlarında da düşüş olduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
“KITOB olarak Turizm Bakanlığı ile birlikte bu dönem için hızlı bir yurtdışı tanıtım kampanyası yapılması amacıyla kaynak arayışımız maalesef sonuç vermemiştir. Sonuç olarak tanıtım yapılamaması nedeniyle bu düşüşün azaltılması da mümkün olamamıştır.
 
Daha fazla gecikilmeden turizmin paydaşlarının hükümet ile bir araya gelerek turizmin geriye gitmesinin ülkemizde yaratacağı olumsuz etkinin değerlendirilmesini bekliyoruz. Bu düşüşün nedenlerinin paydaşlarla ortaya konması ve bu nedenlere karşı özellikle en büyük hedef pazarlarımızdan başlamak üzere bütçesi sağlanmış yoğun bir tanıtım kampanyası yürütülmesi yoluna gidilmesinin ivediliğinin yeniden altını çizmek isteriz.”




Bu Haber 02.07.2015 - 10:54:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.