Rusların mayıs tatili tercihlerinde Türkiye açık ara önde

Rusların mayıs tatili tercihlerinde Türkiye açık ara önde
Rusya Federal Turizm Ajansı’nın (Rosturizm) ülkenin önde gelen tur operatörlerinden derlediği verilere göre, 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı ile 9 Mayıs Zafer Bayramı arasını kapsayan uzun 'mayıs tatili' için Rusların favori destinasyonu, yüzde 32'lik pay ile Türkiye oldu.




Rusya Federal Turizm Ajansı’nın ülkenin önde gelen tur operatörlerinden derlediği verilere göre, Rusların mayıs tatili tercihlerinde toplam rezervasyonlar içerisinde yüzde 32’lik payla Türkiye’nin, Rus turistlerin açık ara ‘favori destinasyonu’ olacağı ifade ediliyor. 

TOPLAM TATİL TALEBİ YÜZDE 12 ARTTI
 
Habertürk'ten Arif Yılmaz'ın haberine göre, Kıbrıs’ın yüzde 8, Yunanistan’ın ise yüzde 7’lik payla Türkiye’nin arkasından tercih edilen diğer destinasyonları olduğu ifade edilirken, onları İtalya ve Çek Cumhuriyeti takip ediyor. Rusların mayıs ayı tatil talebinin bu yıl 2016’ya göre yüzde 12 daha fazla olduğu belirtiliyor. 

RUSYA'DA LİDER KIRIM

Gazetem.ru'da yer alan habere göre ise, erken rezervasyon verileri dikkate alınınca Rusya içi destinasyonlar arasında ise Kırım lider konumda bulunuyor. Piyasanın yüzde 57,7’sini oluşturan Kırım’ı yüzde 29,61 ile Soçi ve yüzde 2,19 ile St. Petersburg takip ediyor.

 
 



Bu Haber 22.03.2017 - 11:13:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.