Ruslar tur operatörlerine güvenmiyor, rezervasyonunu direkt yapıyor

Ruslar tur operatörlerine güvenmiyor, rezervasyonunu direkt yapıyor
Rus turistlerin tur operatörü ve seyahat acentelerine dönük büyük güven kaybı yaşadığı, turistlerin yüzde 90’ının seyahatini bireysel olarak planladığı belirtiliyor. Turizm sektörü temsilcileri, turistlerin güvenini geri kazanmanın yollarını arıyor.


TurizmGüncel

Rus turizmciler, şu sıralar Rusya’da faaliyet gösteren profesyonel turizm portalı TourDom.ru’da ülke içerisinde tatil yapmayı planlayan Rus turistlerin tercihlerini tartışıyor. 
 
YERLİ TURİSTLERİN YÜZDE 90’I TATİLİNİ KENDİ PLANLIYOR
 
Seyahat şirketi Golden Dome’un Genel Müdürü Yuri Yashchuk’un portal üzerinden paylaştığı bir gönderi, durumun vehametini ortaya seriyor. Yashchuk, Rusya içi destinasyonlarda tatil yapmayı planlayan Rus turistlerin, seyahat acenteleri ve tur operatörlerine güvenmediğini, bu sebeple rezervasyonlarını direkt oteller üzerinden yaptıklarını dile getiriyor.
 
Yashchuk’a göre, yerli turistlerin yüzde 90’ı, tatillerini kendi planlıyor ve otellerin sunduğu indirimli fiyatlar bu oranı daha da yükseltiyor. Turizmciler, sektörün ‘kanayan yarası’ olarak gördükleri bu sorunu çözmek için yoğun tartışmalar yürütüyor. 
 
TUR OPERATÖRÜ İFLASLARININ ETKİSİ BÜYÜK
 
Turizmciler, sorunun kaynağında 2013 yılında art arda yaşanan operatör iflaslarının ve son olarak Transaero’nun batışının olduğunu, bu durumun vatandaşların turizm sektörünün tamamına dönük güvenini bitirdiğini düşünüyor. Rus turistler, her ne kadar bireysel olarak rezervasyon yapmak bazı riskler taşısa da, tatillerinin sorumluluğunu kendi üzerlerine almanın daha güvenli olduğuna inanıyor.
 
Yakın geçmişte online mecrada pek çok Rus turistin dolandırıldığını hatırlatan Yashchuk, ‘’Tüketiciler bu kadar büyük bir riski nasıl alır, aklım almıyor’’ ifadelerini kullanırken, kendi sorusunu şu şekilde yanıtlıyor:
 
‘’Rus seyahatçiler, acenteleri ‘üçüncü kişi’ olarak niteliyor ve araya başkalarını sokmaktansa kendilerince daha düşük bir riski göze alarak direkt rezervasyon yapıyor.’’
 
KONAKLAMA SEKTÖRÜ 'GELİŞMEMİŞ'
 
Yashchuk, bu durumda otelcilerin payının da yüksek olduğunu dile getiriyor:
 
‘’Otelcilerin acentelerden çok daha düşük fiyatlı teklifler sunması, zaten güvensiz olan tüketiciyi seyahat acentelerinden daha da uzaklaştırıyor. Bu durumda Kırım ve Krasnador gibi bölgelerde konaklama sektörünün henüz yeterinde gelişememiş olmasının da payı var.
 
Bu sebeplerle, turistlerin büyük kısmı, seyahat acentelerinin sitelerini yalnızca bilgi almak için ziyaret edip, rezervasyonlarını direkt oteller üzerinden yapıyor.''
 
SEKTÖR, ATILMASI GEREKEN ADIMLARI TARTIŞIYOR
 
Yashchuk, sorunun çözümü için atılması gereken bazı adımları şu şekilde sıralıyor:
 
*Sosyal medya, basın ve mümkün olan diğer tüm alanlarda turizm sektörüne güven kazandıracak tanıtım çalışmaları yapılmalı
 
*Şirketlerin çalışanları tatile göndermesi konusunda lobi çalışması yapılmalı
 
*Konaklama sektörünün ‘gelişmemiş’ kısmını temsil eden Kırımlı otelcilere dönük eğitimler verilmeli. Durumun ciddiyetinin kavranması açısından idari kaynaklara da başvurulmalı.
 
*Yaz sezonunda Krasnaya Polyana’ya dönük paket turların satışını artıracak, kış sezonunda ise Kırım’a dönük charter seferler koyacak bir çatı tur operatörü kurulmalı. Bu sayede şu anda iş birliği yapmaya yanaşmayan oteller sektörle beraber çalışmak için can atacaktır.
 
*Sektör temsilcileri arasında uygar bir iş birliği ortamını sağlayabilmek için büyük indirimler yapan oteller belirlenmeli ve bu yönde düzenleyici adımlar atılmalı



Bu Haber 03.02.2016 - 16:38:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • alanyali 04.02.2016 - 11:10

    Devir online devri, operatöre güvensen ne olur güvenmesen ne olur, herşey doğar yaşar büyür ölür

  • asyali 03.02.2016 - 05:29

    guvenilir olanlari da kapatma pesindeler..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.