Ruslar en çok hangi destinasyonları aradı, popüler operatörler hangileri?

Ruslar en çok hangi destinasyonları aradı, popüler operatörler hangileri?
Rusya merkezli internet arama motoru Yandex, mayıs ayına ait tatil aramaları istatistiklerini açıkladı. Rusların yaptığı tatil aramalarında Türkiye, büyük farkla lider destinasyon konumunda.



TurizmGüncel – Dış Haberler

Yandex'in açıkladığı verilere göre, mayıs ayında Rusya'da toplam 7 milyon 53 bin tatil sorgulaması yapılırken, toplam aramaların yüzde 30.5’i Türkiye için yapıldı. Bu yıl mayıs ayında yapılan aramaların sayısı nisan ayına göre yüzde 10.6; geçen yılın mayıs ayındaki aramalarının ise yüzde 53.5 üzerinde gerçekleşti.

Yapılan tatil aramalarında ülke sıralamaları ve toplam içindeki payları şu şekilde oluştu: Türkiye (yüzde 30.5), Yunanistan (yüzde 6.3), Kıbrıs (yüzde 5.6), Tayland (yüzde 4.2), Tunus (yüzde 4), İtalya (yüzde 3.7), İspanya (yüzde 3.5), Bulgaristan (yüzde 3.3), Abhazya (yüzde 3), Mısır (yüzde 2.6).

Mayıs ayında aramalarda en yüksek artışı gösteren ülke yüzde 1903’lük artışla Türkiye olurken; onu yüzde 446 ile Fransa, yüzde 148 ile Ermenistan, yüzde 133 ile Küba ve yüzde 113 ile Dominik Cumhuriyeti izledi.

Öte yandan, bu yılın mayıs ayında Avrupa Birliği ülkelerine dönük tatil aramalarının geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 15 oranında arttığı görüldü.

TÜRKİYE TARTIŞMASIZ LİDER

Türkiye, mayıs ayında da önceki 2 ayda olduğu gibi Rusların Yandex üzerinden en çok arama yaptığı destinasyon oldu.

Nisan ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 76.6 oranında artan Türkiye tatili aramaları, mayıs ayında 2016 yılının mayıs ayına göre yüzde 1903 oranında arttı.

Mayıs ayında Türkiye’de en çok aranan destinasyonlar ise Kemer, Alanya ve Antalya oldu.

1 hafta 2 kişilik ortalama tur fiyatları:19 bin ruble – 41 bin ruble

Türkiye için popüler tur operatörleri: Pegas Touristik, Biblio Globus, Coral Travel, Anex Tour, Tez Tour.

YUNANİSTAN İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

Yunanistan mayıs ayında tatil aramalarında Kıbrıs’ı geride bırakarak ikinci sıraya yükseldi. Bu ayda Yunanistan aramaları nisan ayına göre yüzde 13, geçtiğimiz yılın mayıs ayına göre ise yüzde 7.7 oranında artış gösterdi.

1 hafta 2 kişilik ortalama tur fiyatları: 17 bin ruble – 65 bin ruble

Yunanistan için popüler tur operatörleri: Biblio Globus ve Mouzenidis Travel

KIBRIS GERİLEDİ AMA...

Mayıs ayında Kıbrıs’a dönük tatil aramaları nisana yına göre yüzde 0.6 oranında düşerken, Kıbrıs en popüler 10 destinasyon listesinde üçüncü sıraya geriledi. Kıbrıs aramaları geçtiğimiz yılın mayıs ayına göre ise yüzde 8.5 oranında düştü. Ancak ATOR tarafından yapılan değerlendirmede, Kıbrıs’taki yatak sayısının azlığından ötürü destinasyonun oldukça hızlı sattığı, bazı operatörlerin ağustos ayının yarısına kadar tüm programlarını satmış olduğu belirtildi.

1 hafta 2 kişilik ortalama tur fiyatları: 21 bin ruble – 49 bin ruble

Kıbrıs için popüler tur operatörleri: Biblio Globus

'KIŞ DESTİNASYONU' TAYLAND DÖRDÜNCÜ SIRAYI BIRAKMADI

Mayıs ayında Tayland’a dönük tatil aramaları nisan ayına göre yüzde 11.7 oranında düşerken, bu durumun bir kış destinasyonu olan Tayland için normal olduğu belirtiliyor. Buna rağmen listenin dördüncü sırasında yer almayı başaran Tayland’a dönük aramalar, geçtiğimiz yılın mayıs ayına göre ise yüzde 2.9 oranında artmış durumda.

1 hafta 2 kişilik ortalama tur fiyatları: 48 bin ruble – 77 bin ruble

Tayland için popüler tur operatörleri: Pegas Touristik

TÜRKİYE'NİN AÇILMASI TUNUSA YARAMADI

Mayıs ayında listenin beşinci sırasında yer alan Tunus’a dönük tatil aramaları nisan ayına göre yüzde 7.5 artarken, Türkiye’nin açılmasının Tunus'a yaramadığı görüldü. Destinasyona dönük aramalar geçtiğimiz yılın mayıs ayına göre yüzde 16.2 geriledi.

Bir hafta iki kişilik ortalama tur fiyatları: 32 bin ruble – 46 bin ruble

Tunus için popüler tur operatörleri: Biblio Globus ve Anex Tour

İTALYA ARAMALARI YÜZDE 56.7 ARTTI

Mayıs ayında Yandex kullanıcıları arasında en popüler altıncı destinasyon İtalya oldu. Mayısta nisan ayına kıyasla yüzde 1.5 artan İtalya aramaları, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 56.7 oranında arttı.

Bir hafta iki kişilik ortalama tur fiyatları: 26 bin ruble - 74 bin ruble

İtalya için popüler tur operatörleri: PAC Group, Biblio Globus

İSPANYA YÜZDE 23 ARTTI

Mayıs ayında Yandex üzerinden yapılan İspanya aramaları bir önceki aya göre yüzde 7.5, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 23.2 arttı

Bir hafta iki kişilik ortalama tur fiyatları: 30 bin 500 ruble - 50 bin ruble

İspanya için popüler tur operatörleri: Biblio Globus, Anex Tour

BULGARİSTAN YÜKSELİŞTE

Mayıs ayında Yandex üzerinden yapılan aramalarda Bulgaristan iki sıra birden yükselerek sekizinci sıraya yerleşti. Bulgaristan aramaları, nisan ayına kıyasla yüzde 15.1, artarken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16.6 geriledi. Bu düşüşte, Türkiye faktörünün önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Bir hafta iki kişilik ortalama tur fiyatları: 18 bin 500 ruble - 38 bin ruble

Bulgaristan için popüler tur operatörleri: Biblio Globus, Anex Tour, Tez Tour

ABHAZYA

Nisan ayına kıyasla mayısta Abhazya'ya yönelik aramalar yüzde 36 oranında arttı. Ancak geçen yıla kıyasla aramalarda yüzde 20.1 oranında düşüş var.

Bir hafta iki kişilik ortalama tur fiyatları: 16 bin rubleden başlayan fiyatlar

Popüler tur operatörleri: Amalarda tur operatörü tercihi öne çıkmadı

MISIR

Yandex üzerinden yapılan tatil aramalarında Mısır'ın düşüşü sürse de, destinasyon hala ilk 10'da yer almaya devam ediyor. Nisan ayına kıyasla Mısır aramaları yüzde 12.5 oranında düşse de, geçen yılın aynı ayına kıyasla hala yüzde 46 daha fazla.

*Mısır'a tur satışı yapılamadığı için ortalama fiyatlar ve öne çıkan tur operatörleri ile ilgili bilgi yer almıyor.


Bu Haber 22.06.2017 - 15:13:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.