Rus yolcu uçağını düşüren bomba bu koltukların altında patlamış

Rus yolcu uçağını düşüren bomba bu koltukların altında patlamış
Mısır'ın Sinai yarımadası'nda düşen Metrojet'a ait Rus yolcu uçağının düşüşüne dair yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Uzmanlar, 224 yolcu taşıyan uçağı düşüren bombanın hangi koltuğun altına konduğunu belirledi.


TurizmGüncel

Uçağın düşmesini araştıran komisyon, 1 kiloya yakın TNT'ten oluşan bombanın ya 15 yasındaki genç kız Maria İvleva'nın oturduğu 31A numaralı koltuğun ya da 77 yaşındaki Nadezhda Bashakova'nın oturduğu 30A numaralı koltuğun altına konduğunu belirledi. Koltukta ve koltuğun çevresinde oturan yolcuların ani patlama sebebiyle anında can verdiği, diğer yolcuların ise alev topuna düşen uçağın 31 bin feetten dakikada 6 bin feet hız ile düşmesi sebebiyle uzun süre panik yaşadıktan sonra hayatını kaybettiği belirtiliyor.





Uzmanların bombanın tam lokasyonunu kimyasal kalıntılar sayesinde tespit ettiği belirtiliyor. Patlama etki alanı 6'şar koltuktan oluşan bir çemberi kapsayan bombanın kuyruk kısmında büyük bir delik açtığı, uçağın bu sebebple savrularak düşüşe geçtiği düşünülüyor.

İNTİHAR SALDIRISI ŞÜPHESİ YOK

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, yolcuların intihar saldırısı gerçekleştirdiğine dair bir veri bulunmadığı, bombanın bir başkası tarafından koltukların altına yerleştirildiğinin düşünüldüğü dile getirildi.

Mısır ve Rusya yetkilileri, IŞİD'in saldırıyı üstlenmesinin ardından terör saldırısı ihtimalini kabul etmemiş, ancak uçağın kara kutusunda patlama sesinin açık şekilde duyulmasının ardından bomba ihtimali güçlenmişti.


Bu Haber 24.11.2015 - 10:21:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.