Rus uzmanlardan ruble analizi: 1 dolar 70 rubleye çıkabilir

Rus uzmanlardan ruble analizi: 1 dolar 70 rubleye çıkabilir
ABD'de Donald Trump'ın seçimleri kazanmasının ardından, gözler bu ülkenin izleyeceği enerji politikasına çevrildi. Uzmanlar, ''Trump ABD petrol üretimi üzerindeki sınırlamayı kaldırırsa, 1 dolar 70 rubleye yükselir'' yorumunu yapıyor.


Trump'ın petrol üretimi konusunda seçim öncesi vaatlerini yerine getirmesi durumunda bunun ruble için iyi olmayacağını belirten uzmanlar, rubledeki düşüşün süreceği görüşünde. TürkRus.com'un Moskovski Komsomolets gazetesinden aktardığı görüşler şöyle:

Andrey Neçayev (Eski Rusya Ekonomi Bakanı)

Ruble kurunda pazartesi yaşanan düşüş, petrol ihracatçısı ülkelerin müzakereleriyle ilgili olumsuz bilgilerden kaynaklandı. Suudi Arabistan ve İran, müzakerelere olan ilgisini neredeyse tamamen kaybetti. Kimse petrol üretimini aniden sınırlamayacak. Rubldeki değer kaybı, bu kötü haberlerden önce de yaşanıyordu. Rubledeki düşüşün süreceğini düşünüyorum. Bir tahminde bulunmak riskli olur, ancak yeni yıla kadar dolar kurunun en az 67,7 ruble olacağını öngörüyorum. Daha sonra ise 70 rubleyi göreceğiz. Bu iyimser senaryo. Eğer Trump göreve geldikten sonra bir hafta içinde, ABD’nin petrol üretim sınırlamasını kaldıracağı yönündeki seçim vaadini yerine getirirse, petrol fiyatları hızla düşer ve ruble daha ciddi değer kaybına uğrar.

İgor Nikolayev (Yüksek Ekonomi Okulu Profesörü
)

Dolar kuru, üç hafta önce 62 rubleden 65 rubleye yükseldi. Bu gidişat ileride de sürecek. Önce OPEC ülkelerinin anlaşmazlığıyla karşılaşacağız, ardından FED’in faiz kararı gelecek ve bunlar rubleyi çok kötü etkileyecek. Dolayısıyla ben, yıl sonuna kadar doların 70 rubleyi göreceğini tahmin ediyorum.


Bu Haber 30.11.2016 - 09:37:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.