Rus turistin Yunanistan çilesi

Rus turistin Yunanistan çilesi
Rusya'dan Yunanistan'a turist akışını arttırmak için sayıları arttırılan vize büroları da işe yaramadı. Yunanistan paket turu satın alan ve evraklarını zamanında içeriye veren pek çok Rus vatandaşının vize yetişmediği için mağdur olduğu belirtiliyor.


Rusya'da Yunanistan paket tatili satın alan pek çok tatilcinin vizeler yetişmediği için bu ülkeye gidemediği belirtiliyor. Rusya Turizm Endüstirisi Birliği Sözcüsü İrina Turina’nın yaptığı açıklamaya göre, Rusya’nın Samara kentinde vize ile ilgili yaşadıkları sorunlardan dolayı 70 turistin Yunanistan tatilleri suya düştü. TürkRus.com'da yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

''Turistlerin belgelerini zamanında vermelerine rağmen vize alamadıklarını belirten Turina, “Vize alamayanlar arasında Pegas Touristik şirketinin müşterileri de var. Bu şirket, uçamama ihtimaline karşı turistlere sigorta sağlıyor. Yunanistan, vize işlemlerinin altından kalkamıyor. Mayıs tatilleri geride kalmasına ve 50 kadar yeni personel getirmelerine rağmen, Yunanistan Konsolosluğu’nda durum değişmedi. Talebe yetişemiyorlar. Turistler kaygılı” dedi.

Mayıs tatilleri boyunca Rusya’da yaklaşık 60 kişinin vize ile ilgili yaşanan sorunlardan dolayı Yunanistan’a gidemediğini belirten yetkili, “Bugün ise günde ortalama 50-70 kişi vizesini alamıyor” şeklinde bilgi verdi.

Rusya’da mayıs tatilleri öncesi çıkan haberlerde, Yunanistan Konsolosloğu’nda vize almak isteyen binlerce kişinin pasaportunun biriktiği belirtilmişti.''



Bu Haber 25.05.2016 - 09:53:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.