'Rus turiste ulaşmak için en iyi kanal Yandex'

'Rus turiste ulaşmak için en iyi kanal Yandex'
İstanbul'da düzenlenen World Tourism Forum'da konuşan Yandex Operasyon Müdürü Milena Djuriciç, turizmcilerin Yandex'i kullanarak müşterilere nasıl ulaşabileceğine dair bilgiler verdi.


TurizmGüncel

Dört yıl boyunca Google'ın Sırbistan müdürlüğünü yaptıktan sonra Yandex'te çalışmaya başladığını kaydeden Djuricicç, Yandex'in şu anda 5 ülkede faaliyette olduğunu, 9 ülkede ise 16 ofisi ile hizmet verdiğini belirtti. Bulundukları ülkelerde ortalama 1 milyon insan tarafından kullanıldıklarını kaydetti.

Yandex'in turizm çözümlerinden bahseden Djuriciç, global çözümler yerine lokal çözümler sunduklarını belirterek şu noktaların altını çizdi:

NAVIGASYONDA TÜRKİYE LİDERİYİZ

Türkiye,  Rusya'nın adından girdiğimiz ikinci pazar. Türkiye'de navigasyon  konusunda bir numarayız ve 9 milyonun üzerinde kullanıcımız var.

Çok fazla Rus var ve sahip oldukları iklim nedeniyle çok fazla tatile çıkıyorlar. Yılın 40 günü resmi tatili olan Ruslar, 2013 yılında uluslararası seyahatlerde  53.5 milyar dolar harcadılar. Rus seyahat seviyorlar.

RUSLAR EN ÇOK NELERİ ARIYOR?

Rusya'da gerçekleşen seyahat aramalarında ilk başta paket tur, ikinci sırada otel ve daha sonta hava yolu aramaları geliyor. Ruslar arasında en popüler ülke Türkiye. Kemer ise Rusya'da en popüler tatil mekanı. 2 milyon insan Kemer'de otel arıyor. Ruslar lüksü çok seviyor. Genelde 4 ve 5 yıldızlı otelleri arıyorlar. Aranan en çok zinciri markası ise Radisson otelleri. Sağlık turizmi aramalarında ise Rusya'da en hızlı büyümeyi kaydeden ülke Türkiye.

RUSYA'DA 70 MİLYON İNSAN INTERNET KULLANIYOR, BURADA BİR NUMARAYIZ

Rusya'da 70 milyondan fazla insan internet kullanıyor. Buradaki insanlara Yandex çözümleri ile ulaşabilirsiniz. Rusya'da en büyük arama motoru Yandex olduğu için müşteriye ulaşmak da kolaylaşacak. KAYAK ile birlikte yaptığımız çalışmaya göre, Rusya pazarına başarılı bir giriş yapmak istiyorsanız bu pazara Yandex ile girebilirsiniz.




Bu Haber 30.04.2015 - 12:06:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • otel satış müdürü 30.04.2015 - 12:16

    katılıyorum, başka bir sisteme veya online mecraya ihtiyaç yok, hemde fiyatı gayet uygun, ben yandex ile çalışıyorum ve çok faydasını gördüm, bazı online siteler, özellikle otel arama motorları artık rusya da kullanılmıyor, boşuna para harcayan arkadaşlara duyrulur

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.