'Rus turist gelmeyecek demek, Türkiye'ye ihanettir'

'Rus turist gelmeyecek demek, Türkiye'ye ihanettir'
Rusya'da yaşananların Türkiye'ye etkisinin abartıldığını savunan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "'Rusya krize girdi, Rus turist Türkiye'ye gelmeyecek' demek, Türkiye'ye ihanettir" dedi.


Star Gazetesi'nden Kaan Zenginli'nin haberine göre TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Rusya'da son yaşananların Türkiye turizmine bir darbe vuracağı algısı yaratılmaya çalışıldığını belirtti.

Ulusoy, "Bunu yapanları Allah bildiği gibi yapsın. Ruslar ya dertten ya zevkten seyahate çıkar. Yani her halükarda tatillerinden geri kalmaz. Türkiye Rusların turizmde tercih ettiği en önemli ülkelerin başında geliyor. Rusya'da şu anda yaşananların Türkiye'ye etkisini bu kadar abartmanın bir anlamı yok. O zaman bunun kasıtlı yapıldığı düşünülür. Özellikle turizmde Rusya'nın AB ile restleşmesi bizim avantajımıza. 'Rusya krize girdi, Rus turist Türkiye'ye gelmeyecek' demek, Türkiye'ye ihanettir" diye konuştu.

Rus turistin 2015'te rekor kıracağını belirten Ulusoy "Bu yıl Türkiye'ye giren Rus turist sayısı geçen yıla göre yüzde 5.7 büyüme göstererek 4.5 milyon kişiyi bulacak. 2015'te ise 5 milyon kişi ile Almanya'dan sonra ikinci sırada bulunan Rusya liderliğe oturacak. Rus turist zaten Avrupa'yı gözden çıkarmış durumda. Seyahat için gelecekleri 2 bölge var ya Mısır ya Türkiye" dedi.



Bu Haber 19.12.2014 - 10:26:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Rarar 21.12.2014 - 06:44

    Başkanım haccı oldugundan, oldugundan pek onu bağlamaz. Yorumunun yaparken herhalde ruble 3336 gıbıydı))

  • Mehmet Can 20.12.2014 - 02:35

    Bu açıklama bir haber değil ama şu kesin ki bu açıklamayı yapan sektörden bihaber.

  • tursab yok artk 19.12.2014 - 01:52

    Paraları 50 değer kaybetmiş bir ülkenin, nasıl oluyor da bir önceki yıla nazaran daha fazla kişi geleceğini söyleyebiliyorsunuz, anlamak mümkün değil.

  • Vural Karasu 19.12.2014 - 12:49

    Komedi ülkesiyiz vesselam. Söylenenlerin istatiksel, matematiksel, ekonomiksel bir dayanağı yok. Bu kadar sektörden habersiz Türsab başkanı olur mu? Ruble bu durumda kaldığı sürece tersten rekor kırarız. Yazın bir kenara.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.