Rus tur operatörlerinden turistlere Antalya uyarısı

Rus tur operatörlerinden turistlere Antalya uyarısı
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rus turistleri Antalya’daki açık alanlarda alkol yasağına karşı uyardı.



TurizmGüncel – Dış Haberler

Rusya Tur Operatörleri Birliği, Antalya Valiliği’nin Antalya’da açık alanlarda alkollü içecek yasağı getirmesinin ardından resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yayımladı. ‘‘Antalya’da otellerin dışında alkol tüketimine dair yasaklar sıkılaştırıldı’’ başlığıyla verilen açıklamada, yasağın detaylarına yer verildi.

‘TÜRKİYE’DE VAR OLAN ALKOL KARŞITI UYGULAMALARIN SERTLEŞTİĞİ ANLAMINA GELİYOR’

Söz konusu yasağın, ‘Türkiye’de halihazırda var olan alkol karşıtı düzenlemelerin sertleştirilmesi niteliğinde’ olduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘’Karar, Antalya bölgesindeki otel ve barların dışında kalan alanlarda alkol tüketilmesini fiilen yasaklıyor. Kararda, ‘kamusal alanlarda başkalarını rahatsız edecek şekilde alkol tüketiminin yasaklandığı’ ifade ediliyor. Yasağa uymayanlar ise 100 Türk Lirası (1600 ruble) cezaya çarptırılacak.

‘YASAKLI BÖLGELERDE İÇKİ İÇMEYİN, SARHOŞ ŞEKİLDE DOLAŞMAYIN’

Rusya’nın Antalya Başkonsolosluğu, turistler de dahil olmak tüm Rus vatandaşlarına yasak kapsamında bulunan bölgelerde ve caddelerde alkol tüketmemelerini ve sarhoş bir şekilde dolaşmamalarını şiddetle tavsiye ediyor.’’


Bu Haber 02.05.2017 - 14:54:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • levent erdoğan 03.05.2017 - 10:08

    3 kuruşa her şey dahil satılan bir destinasyonda parasıya dışarıda bir şey içecek turist var mı ? İlk defa her şey dahil memleketin menfaatine oldu :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.