Rus tur operatörleri: Türkiye’de iyi bir tatil Kırım’dan yüzde 20 daha ucuz

Rus tur operatörleri: Türkiye’de iyi bir tatil Kırım’dan yüzde 20 daha ucuz
Kırım’da yetkililer bu yıl 6 milyon turist ağırlama planları yaparken, "daha kaliteli ve daha ucuz" Türk otelleri ile rekabetin güçlüğüne işaret ediliyor. Rus uzmanlar, "Potansiyel Rusyalı tatilciler, daha uygun olan Türk otellerinin sunduğu teklifleri değerlendiriyor" diyor.

 
Tur operatörlerinin verilerine göre, Rus vatandaşları için Türkiye’de 4 ya da 5 yıldızlı bir otelde her şey dahil sisteminde tatil, Yalta’da aynı seviyedeki bir otelde yapılacak tatile kıyasla yüzde 20 daha ucuz. 
 
Gazetem.ru'da yer alan habere göre, Türkiye’de iki kişi için iyi bir otelde tatil yapmanın günlük maliyeti 6-8 bin ruble iken, Kırım’da 10-12 bin ruble arasında.
 
“Türkiye’de her tatil beldesinde 40 civarında 4-5 yıldızlı otel var ve bu oteller sıkı bir rekabet içinde. Örneğin Yalta’da ise bu sayı 10.” diyen Kırım Turizm Bakanlığı yetkilisi Lyudmila Babiy’e göre iki ülkenin fiyatları arasındaki fark buradan kaynaklanıyor. 
 
Babiy, önümüzdeki yaz sezonunun charter  uçuşlarına getirilen yasağın kalkmasından sonraki ilk sezon olmasının da Türkiye’nin fiyat kırma politikasında etkili olduğu düşüncesinde...



Bu Haber 21.01.2017 - 09:57:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.