Rus Tur Operatörleri Birliği yöneticisi TurizmGüncel'e konuştu

Rus Tur Operatörleri Birliği yöneticisi TurizmGüncel'e konuştu
Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) üst düzey yöneticisi Maya Lomidze, TurizmGüncel'e özel açıklamalarda bulundu. Rusya'da seyahat sektörünün şu anda bir karmaşa içinde bulunduğunu belirten Lomidze, Rus halkının Türkiye'de fiyatların düşmesini beklediğini ifade etti.


Savaş Daş - TurizmGüncel

Ekonomik krizin ardından Rusya'da seyahat sektörünün karmaşık bir hal aldığını belirten Maya Lomidze, özellikle de ülke dışına yapılan seyahatlerin dramatik bir şekilde düştüğünü kaydetti.  “Ancak Rusya'nın iç turizmi açısından aynı şeyi söylemek doğru olmaz” diyen Lomidze, Rusya'da şu anda iç turizmin gayet iyi gittiğini, yutdışına yapılan tatil çıkışlarında ise yüzde 50'nin üzerinde düşüş olduğu bilgisini paylaştı.

SON DAKİKA SATIŞLARINDA BELİRLİ BİR PERFORMANS YAKALIYORUZ

Geçen yıl Türkiye'nin Rusya'da artış yaşayan birkaç destinasyondan biri olduğunu hatırlatan Lomidze, “Ancak bu yıl için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Biz bu yıl Türkiye'ye giden Rus vatandaşı sayısında yüzde 10 – 15 arasında bir düşüş öngörüyoruz. Bunun tek nedeni ise ülkedeki ekonomik durum. İnsanlar seyahate ve tatile para ayırmak istemiyorlar şu anda. Son dakika satışlarında belirli bir performans yakalıyoruz ancak erken rezervasyon satışları ciddi şekilde düşmüş durumda.” dedi.

SEKTÖR SON DAKİKA SATIŞLARINA ODAKLANDI

Son dakika satışlarında bir yığılma olup olmayacağı şeklindeki sorumuza ise Lomidze, “Şu anda bu soruya yanıt veremiyoruz çünkü ekonomik durumun nasıl seyredeceği, rublenin nasıl bir yerde duracağına dair belirsizlik sürüyor. Rusya'da başta finans ve kurlar olmak üzere, sektörlerde yaşanacak istikrar, tatil satışlarına direkt olarak yansıyacaktır. Bunlardan herhangi birinde ortaya çıkacak negatif bir durum ise tatil satışlarını direkt olarak olumsuz etkileyecektir. Her şeye rağmen Rusya'da turizm sektörü son dakika satışlarında yaşanacak bir ivmeye odaklanmış durumda.” yanıtını verdi.

Peki Maya Lomidze Türkiye'deki otel fiyatları konusunda ne düşünüyor? Lomidze bu sorumuza kısa ve net bir yanıt veriyor:

RUS HALKI FİYATLARIN DÜŞMESİNİ İSTİYOR

Rus halkı fiyatların düşürülmesini istiyor. Bu fiyatlarla tatil satın alabilecek ekonomik güce sahip değiller. Rublenin değer kaybıyla birlikte Türkiye tatili daha da pahalı hale getirken, Rusya'daki resortler çok daha ucuz ve avantajlı oldu. Türkiye buradaki destinasyonlardan çok daha pahalı, ya da bir miktar pahalı olursa, insanlar tercihlerini içerideki destinasyonlardan yana kullanacaklardır çünkü tatil planlarını düşük bütçelerle yapacaklar.


Bu Haber 24.03.2015 - 14:49:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • krilov 25.03.2015 - 02:49

    Şu açıdan fazla ciddiye almamak lazım, RFdeki STKlar devlet eşgüdümünde ilerler, örneğin ATORun başkanı Rus Federal Turizm Ajansı eski Başkanı Aleksandr RADKOV dur (Federal Turizm Ajansı Başkanlığı döneminde başkan olmuştur, şu anda farklı bir devlet kurumunda başkan yardımcılığı yapmaktadır), biz de TURSAB yönetimi ise tamamen sektör temsilcilerinden oluşur. Devlet güdümünde bir STK olduğu için turizm hareketlerini geliştirmekten çok iç turizm hareketini arttırmayı hedefler her türlü krizi de bu amaçla kullanmaya çalışır. röportajı bu bilgiler ışığında okursanın daha aydınlatıcı olabilir sizin için...

  • Metin Canlı 25.03.2015 - 10:16

    Kadın Rus tur operatörleri birliğinin en yetkili ismi. Neden ciddiye almayalım. Bunu ciddiye almayın demekle, Başaran Ulusoy u ciddiye almayın demek arasında ne fark var?

  • krilov 24.03.2015 - 09:42

    Saygıdeğer Turizm Sektör Temsilcileri, lütfen Lomidze gibi kişilerin demeçlerini çok ciddiye almayın, zira kenisini inanın RFde ciddiye alan yok. Rus iç turizmin bir ivme kazanacağı doğrudur ancak RF iç turizmi Türkiyenin altenatifi zor olur. HD sisteminin olmadığı bir sektörden söz ediyoruz RF iç turizmi deyince. Bildiğiniz üzere Ruslar her şeyden önce yemeiçmeye geliyorlar... Türkiye ve Mısır a alışan Rus turist asla yarımtam pansiyon bir otele gitmez. Tatile hiç çıkmamayı yeğler ama kıt kaynağı ile SoçiKırıma gitmez eğer başka kısıtlamaları yoksa (yurt dışı çıkış yasağı gibi)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.