Rus operatörlerden Mısır otellerine şok: Gözümüzle görmeden satmayız

Rus operatörlerden Mısır otellerine şok: Gözümüzle görmeden satmayız
Özellikle Rus ve İngiliz turistlerin gidememesi, Mısır'ın turistik bölgelerindeki otelleri vurdu. Şarm El Şeyh ve Hurghada'da otel dolulukları ve fiyatlar rekor düzeyde düştü. Rus tur operatörlerinin ise, kriz nedeniyle servisi ve kalitesi dibe vurduğu belirtilen Mısır otellerini gözleri ile görmeden satmayacakları ifade ediliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Türkiye gibi zor zamanda yardımına koşacak bir iç pazarı olmayan Mısır, iki ana destinasyonu Rusya ve İngiltere'den uçuşlar durunca, hem otel doluluklarında, hem de fiyatlarda rekor düşüşler yaşadı.

DOLULUKLAR DİP YAPTI

Mısır'ın ünlü turizm bölgesi Şarm El Şeyh'te otellerin yılı yüzde 30 dolulukla kapatacağı belirtilirken, Hurghada'da da durumun çok farklı olmadığı ifade ediliyor. Bölge otellerinin yıl sonu ortalama doluluk oranının yüzde 31 olması öngörülüyor.

FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞ DAHA BÜYÜK

Ancak Mısır otelleri doluluklarda yaşadıkları kaybın daha büyüğünü gelirlerde yaşadılar.  Colliers International'ın verilerine göre, Şarm El Şeyh'te oda fiyatları yüzde 52 oranında düşerken, Hurghada'daki düşüş oranı yüzde 43 oldu.

Mısırlı turizmcilerin Rusya'dan uçuş yasaklarının kalkmasıyla yeniden hızlı bir çıkış yapmayı umdukları belirtilen raporda, söz konusu veriler hazırlanırken Rusya'dan uçuşların başlaması durumunda değişecek rakamların rapora yansıtılmadığı vurgulandı.

220 OTEL KAPIYA KİLİT VURMUŞTU

Rusya ve İngiltere'den uçuşların yapılmaması nedneiyle Mısır'da tam 220 otel kapıya kilit vurmak zorunda kalmıştı. Sadece Şarm El Şeyh, Hurghada ve Marsa Alam'da kapanan otel sayısı ise 123.

SERVİS VE KALİTE YERLERDE

TourDom.Ru'da yer alan habere göre, doluluklar ve fiyatlardaki düşüş otellerin hizmetlerine de yansıdı. Mısır'a giden turistler, otellerdeki servis ve kalitede müthiş bir bozulma olduğunu rapor ediyorlar. Yatırımlarını optmize etmeye çalışan otellerin, son derece kısıtlı personel ile çalıştıkları ve maliyetleri iyice aşağı çektikleri belirtiliyor.

RUS OPERATÖRLER: GÖZÜMÜZLE GÖRMEDEN SATMAYIZ

Yaşanan bu kadar olumsuzluğun ardından, en büyük tehlike hangi otellerin bundan sonra kaliteli servis verebileceği. Uçuşların serbest bırakılması durumunda Rus tur operatörlerinin promosyon turları ile Mısır'a giderek otellerin durumunu kendi gözleri ile görmek istedikleri, aksi taktirde otelleri satmaya başlamayacakları belirtiliyor.



Bu Haber 13.10.2016 - 19:57:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.