Rus milletvekili 'Türkiye'ye gidiş sınırlandırılsın' dedi, Bakanlık reddetti

Rus milletvekili 'Türkiye'ye gidiş sınırlandırılsın' dedi, Bakanlık reddetti
St. Petersburg milletvekili Evgeniy Marçenko, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na Rus vatandaşlarının Mısır, Türkiye ve Tayland'a gidişlerinin bu ülkelerde meydana gelen ve Rus turistlerin de mağdur olduğu trafik kazaları sebebiyle kısıtlanmasını teklif etti. Rusya Dışişleri Bakanlığı teklife cevaben yaptığı açıklamada, Rus turistlerin Mısır, Türkiye ve Tayland'a gidişinin kısıtlanmasına karşı olduğunu bildirdi.


Rusya Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Rus turistleri iç turizme yönlendirmeyi yasaklayıcı veya kısıtlayıcı önlemlerle yapmayı planlamıyoruz. Bu amacımıza yerli turizm endüstrisini geliştirerek ve vatandaşlarımıza ekonomik açıdan daha karlı ve güvenli yolculuk ile kaliteli hizmet sunarak ulaşacağız."

Hatırlanacağı üzere, Temmuz ayı başında Tayland'da meydana gelen kazada 2 Rus vatandaşı yaralanmıştı. Mayıs ayında ise Mısır'da Rus vatandaşlarının da içerisinde bulunduğu otobüs kaza yapmış ve 2 yabancı turist hayatını kaybetmişti. Bunun yanı sıra Ağustos ayında Türkiye'de yaşanan trafik kazasında 2 Rus vatandaşı hayatını kaybetmişti. (Gazetem.ru)


Bu Haber 26.08.2015 - 09:34:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.