Rus destinasyonları kan ağlıyor: Fiyat kırmak da işe yaramadı

Rus destinasyonları kan ağlıyor: Fiyat kırmak da işe yaramadı
Yılın ilk 5 ayında 928 binle Türkiye'ye en fazla turistin Rusya'dan geldiği açıklandığı gün, bir başka ilginç haber: Turistlerin Rusya içi destinasyonlara ilgisinin azalması nedeniyle operatörler ve otelciler fiyat kırıyor.



TürkRus'ta yer alan habere göre, Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze ülke Rus tatil beldelerine düzenlenen turların yüzde 30'unun maliyetine satıldığını, tur paketi arzındaki toplam daralmanın ise yüzde 20'yi bulduğunu söylüyor.

Delfin Genel Direktörü Sergey Romaşkin Rusya'daki tatil köylerine talebin yüzde 25 azaldığını belirtiyor. Romaşkin başlangıçta düşük talebi havaların kötü gitmesine bağladıklarını, ancak şu anda durumdan ekonomik etkenlerin sorumlu olduğunu düşündüklerini sözlerine ekliyor.

Ülke içi turlara talebin azalması ve bunun sonucunda turizmcilerin fiyat kırmasını Türkiye'nin yeniden pazara girişine bağlayan turizmciler de var. Bir Rus turist için Rusya'da tatil yapmak Türkiye'de tatil yapmaktan daha maliyetli olabiliyor.

Tur şirketlerinin verilerine göre, şirketlerin toplam satışları içinde Rusya içi turların payı bu yıl yüzde 10'a kadar inmiş durumda.

Ülke içi turlara olan ilgi 2014'ün ikinci yarısından itibaren artmaya başlamış, Türkiye yasağı ile zirve yapmış, ancak bu eğilim 2016 sonunda Türkiye kapılarının yeniden açılmasıyla tersine dönmüştü.


Bu Haber 18.07.2017 - 11:02:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.