Rus charter şirketi iflasın eşiğinde, tüm seferlerini durdurdu

Rus charter şirketi iflasın eşiğinde, tüm seferlerini durdurdu
Sezon başladığından bu yana sefer iptalleri, ertelemeler ve uçuş gecikmeleri ile gündemde olan Rus charter şirketi Vim Avia'nın iflas ettiği belirtiliyor.


 Rusya’nın önde gelen charter hava yolu şirketlerinden VIM-Avia, 10 milyar rubleye yakın borcu yüzünden iflasın eşiğine geldiği ve dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya olduğu açıklandığı gün, tüm seferlerini durdurduğunu ilan etti.

100 BİNE YAKIN YOLCUSU VAR

TürkRus.com'da yer alan habere göre şirket hakkında, yolcularını dolandırdığı iddiasıyla dava açıldı. "Kasasında para kalmadığı için" pes eden şirketin 100 bine yakın yolcusununun, seferlerin durdurulması yüzünden mağdur olabileceği bildiriliyor.



ŞİRKET SAHİBİ DEVLETİN EL KOYMASINI İSTEDİ

VIM-Avia'nın sahibi iş adamı Raşid Mursekayev, yükümlülüklerini yerine getiremeyen şirkete devletin el koyup dışarıdan yönetici atamasını istedi. Böylece finans sektöründen sonra turizmde de "kurtarma operasyonarı"nın önü açıldı.

''YAKIT ALACAK PARASI OLMAMASINA RAĞMEN BİLET SATTI''

Rossiyskaya Gazeta’nın haberine göre, VIM-Avia, iflasın eşiğinde olmasına ve uçaklarına yakıt alacak parası olmamasına rağmen, yolcularına toplam 1 milyon rubleyi aşkın tutarda bilet satmakla ve müşterileri karşısındaki yükümlülüklerini yerine getirmemekle suçlanıyor.

Rusya’nın yolcu sayısı bakımından en büyük 10’uncu hava yolu şirketi olan VIM-Avia hakkında daha önce, çalışanlarına olan 206 milyon rublelik maaş borcu nedeniyle dava açılmıştı.

Uzmanlar, kreditörleri karşısında yükümlülüklerini yerine getiremeyen şirketin en iyi ihtimalle ekim ayının ortasına kadar ayakta kalabileceğini öngörüyordu.

Yüzlerce VIM-Avia yolcusu, uçakların kalkmaması nedeniyle Domodedovo Havaalanı’nda isyan etmişti.

VIM-Avia'nın iflası halinde, şirketin önümüzdeki aylar için bilet sattığı yüz binlerce yolcunun mağdur olabileceği belirtiliyor.

TÜM SEFERLERİNİ DURDURDU

Akşam saatlerinde medyaya yansıyan haberlere göre, şirket tüm seferlerini durdurdu. Şirketten bilet alan ya da yolcusu olarak yurtdışında tatilde bulunan Rusya vatandaşı yolcuların mağdur edilmemesi için devlet eliyle diğer şirketlerin devreye sokulacağı açıklandı. Çoğunluğu dönüş yolcusu olan 100 bine yakın kişinin mağduriyetinin önlenmesine çalışılıyor.



Bu Haber 26.09.2017 - 11:35:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.