Rus büyükelçinin öldürülmesi sonrası kim ne dedi, işte açıklamalar

Rus büyükelçinin öldürülmesi sonrası kim ne dedi, işte açıklamalar
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikaste kurban gitmesi, Türkiye'de ve Rusya'da şok etkisi yarattı. Karşılıklı olarak yaplan açıklamalarda sağduyu hakim olurken, cinayeti soruşturmak için Rusya ve Türkiye arasında ortak soruşturma komisyonu urulmasına karar verildi.


TurizmGüncel

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi sürecinde sağduyulu yaklaşımı ve çözümden yana tutumuyla öne çıkan tecrübeli Rus diplomat Andrey Karlov'un suikaste kurban gitmesi hem Türkiye ve Rusya, hem de dünya gündemine damga vurdu. Yapılan açıklamalarda, suikastin iki ülke arasındaki yakınlaşmayı hedef aldığı değerlendirmeleri öne çıktı.

LAVROV: BARBAR CİNAYETİN HEDEFİ TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ

Karlov cinayetinin Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanlarının Suriye konulu toplantısının hemen öncesine denk gelmesi dikkat çekerken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, saldırıyı, ''korkunç bir trajedi olarak nitelendirdi. Rus bakan, bu barbarca cinayeti işleyenlerin hedefinin Rusya ile Türkiye arasından normalleşme sürecine giren ilişkileri imha etmek ve özellikle Suriye’de terörizme karşı etkili mücadeleyi engellemek olduğunu belirterek, “Ama bu beyhude bir amaçtır. Bunu başaramazlar” dedi.

MEDVEDEV: HESAP VERECEKLER

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Medvedev, şunları ifade etti: "Bu çirkin cinayet beni şok etti. Uluslararası hukuka göre, elçinin öldürülmesi ciddi bir cinayet. Bu uygarlık ilişkilerinin dışına çıkan bir cinayet ve Rusya bunu cezasız bırakmayacak. Bunu organize edenlerle ilişkisi olanların hepsi hesap verecek" dedi.

PUTİN: İYİLEŞEN RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİ HEDEF ALDILAR

Cinayete ilişkin bir açıklama da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi. Büyükelçi Karlov'un öldürülmesini "alçakça bir saldırı ve provokasyon" olarak niteleyen Putin, Başbakan Medvedev ve Dışişleri Bakanı Lavrov ile toplantıda, "Bu alçakça terör eylemi kesinlikle bir provasyondur. İyileşen Türkiye-Rusya ilişkilerini hedef almıştır. Ayrıca Suriye krizinin çözümü yolunda Rusya, Türkiye, İran ve diğer tarafların çabalarını hedef alan bir saldırıdır" dedi.

BİR AÇIKLAMA DA ERDOĞAN'DAN: AÇIK BİR PROVOKASYON

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise açıklamasında Rus tarafınınkine benzer ifadeler kullandı. Rusya Devlet Başkanı Putin ile olayı değerlendirdiğini kaydeden Erdoğan, şu noktaların altını çizdi:

''Maalesef Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'un alçakça ve hunharca katledilmesini nefretle kınıyorum.''

"Bir hafta önce Tatristan Cumhurbaşkanını Külliye'ye getirmiş orada kendileri ie Türkiye-Rusya ilişkilerini görüşme fırsatımız olmuştu. Bu akşam Putin ile bu olayı değerlendirdik." "Sayın Putin'in şahsımdan taziyelerimizi iletiyorum. Biliyoruz ki bu Türkiye Rusya ilişkileirni normalleşme sürecini bozmaya yönelik provakosyondur. Bu provakosyana gelmeyecek iradeye sahibiz bu akşamki görüşmede terörle mücadelede sürece yönelik çok daha güçlü olacağımıza mutabık kaldık" "Sayın Karlov'un cenazesini kendi gönderecekleri uçakla aldırma talebinde bulundurlar. Operasyonu kendi gönderecekleri güvenlik güçlerinin de yardımı yapılmasını istediler. Olabilir dedik. Bu konuda ilgili Bakan arkadaşlarımıza gereki talimatı verdik. İçişleri Bakanı olmak üzere yakın takibindeyiz"




 


Bu Haber 20.12.2016 - 09:09:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.