Rus büyükelçi açıkladı: Rusya vizeleri kaldırmaya hazır değil

Rus büyükelçi açıkladı: Rusya vizeleri kaldırmaya hazır değil
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Moskova’nın Türkiye’ye yönelik vize kısıtlamalarını tamamen kaldırmaya henüz hazır olmadığını açıkladı.


Rusya basınına açıklamalarda bulunan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, "Şu anda Türk tarafı, ülkeye Rus turistlerin gelişini teşvik etmek için tek taraflı olarak vize kolaylığı uyguluyor ve vatandaşlarımızın bu konuda Türk yetkililere minnettar olmaları gerektiğini düşünüyorum. Rus tarafıysa, haklı nedenlere dayalı olarak şimdilik 2010'da imzalanan karşılıklı vize serbestisi anlaşmasını tamamen uygulamaya henüz hazır değil" şeklinde konuştu.



Büyükelçi, "Konsolosluk ve vize konuları Rusya ile Türkiye'nin her düzeydeki temaslarının ana gündemini oluşturuyor" sözlerini de ekledi.

''TÜRKİYE TURİST GÜVENLİĞİ KONUSUNDA TİTİZ''

Türkiye'ye gelen Rus turistlerin güvenliğine de değinen Yerhov, "Bu konu hem basit, hem de karmaşık. Şöyle bir şey anlaşılmalı, yurtdışına çıkan herkes, kendi güvenliğini gittiği ülkedeki yetkililere emanet ediyor. Şunu söyleyebilirim ki, Türk yetkililer, ülkelerine gelen konukların huzurunu ve güvenliğini sağlama görevine son derece titiz yaklaşıyor" ifadelerini kullandı.




Bu Haber 10.02.2018 - 09:10:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.