Rus bürokrattan ruble açıklaması: Türkiye tatilinin fiyatı artmayacak

Rus bürokrattan ruble açıklaması: Türkiye tatilinin fiyatı artmayacak
Rusya'da değer kaybeden Ruble halkın alım gücünü olumsuz etkiliyor. Konyu değerlendiren Rusya Merkez Bankası başkayn Yardımcısı, "Dolar sadece Rusya'da değil her yerde değer kazanıyor. Fiyatları artmayacak ürünler de var. Bunlardan biri de Türkiye tatili" değerlendirmesini yaptı.


Rusya’da rublenin ciddi değer kaybının özellikle ithal  mal ve hizmetlerin fiyatlarında artışa yol açması kaçınılmaz hale gelirken, bürokratlar Türkiye ile ilgili "teselli örneği" verdi. Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Kseniya Yudayeva, fiyatları artmayacak ürün olarak “Türkiye tatili”ni göstedi. 

Rublenin değer kaybıyla ilgili soruları yanıtlayan Yudayeva, “Birçok ithal ürünün fiyatında otomatikman artış olmuyor. Örneğin Türkiye’ye tur paketi fiyatları” dedi.
 
Doların sadece Rusya’da değil, gelişmiş ülkelerde de diğer para birimlerine karşı değer kazandığına işaret eden Yudayeva, “Rublenin değer kaybetmesi, tüm ithal ürünlerin fiyatlarının arttığı anlamına gelmiyor. Örneğin Türkiye’den ithal edilen meyveler ve bu ülkeye tur paketi fiyatları Rusya vatandaşları için çok ciddi şekilde pahalanmayacak” diye konuştu. (TürkRus)


Bu Haber 14.11.2014 - 09:43:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Akdeniz. 15.11.2014 - 12:08

    Birisi hanim ablaya kontratlarin USD uzerinden yapildigini soylesin.Otelciler sun anda yasanan 40 lik ruble enflasyonunu karsilamak icin fiyat kirmadigi taktirde , paket fiyatlarida ayni oranda artar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.