Rus bakandan turizm açıklaması: Çok karamsar fikirlere katılmıyorum

Rus bakandan turizm açıklaması: Çok karamsar fikirlere katılmıyorum
Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulukayev, 2015 yılında Rusya'dan Türkiye'ye giden ziyaretçi sayısında belli bir azalma olacağını, ancak çok karamsar fikirlere katılmadığını ifade etti.


Mevkidaşı Nihat Zeybekçi ile Antalya'da yapacağı ikili ekonomik görüşmeler öncesi Hürriyet gazetesinden Nerdun Hacıoğlu'na konuşan Aleksey Ulukayev, turizm konusunda şu değerlendirmeleri yaptu:

"Turizm belirli desteğe ihtiyaç duyduğu ortada. Geçtiğimiz yıl 4.5 milyon Rus vatandaşı Türkiye’de tatilini geçirdi. 2015’te belirli bir düşüş yaşanacağını kabul ediyorum. Anacak çok karamsar tahminlerle hemfikir değilim. Geçtiğimiz yıl sonunda ciddi değer kaybeden ruble şimdi toparlanmaya başladı. Dolayısıyla vatandaşlarımızın alım gücü tekrar artmaya başladı. Türkiye hükümeti turizme destek için birtakım önlemler alırken biz de boş durmuyoruz. Vatandaşlarımızı turistik ülkelere taşıyan ‘Utair’ ile ‘Trasaero’ havayollarına Rusya hükümet yardımcı oluyor. Mali sorunların üstesinden gelmeleri için ciddi destek veriyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki yaz sezonu korkulduğu gibi kötü geçmeyeceğini düşünüyorum. Biz de Türkiye’den Rusya’ya daha fazla turist gelmesini umut ediyoruz."




Bu Haber 21.04.2015 - 10:03:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.