Rumeli kökenli vatandaşlar vize mağduru oluyor

Rumeli kökenli vatandaşlar vize mağduru oluyor
Avrupa Birliği’nin şart koştuğu ve Aralık ayında imzalanan geri kabul anlaşması Meclis onayından geçti. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Avrupa ülkelerine gidişlerinde yaşadığı vize zorunluluğunun yakın zamanda ortadan kalkması bekleniyor.


Tüm bu sorunlar ortadan yavaş yavaş kaldırılmaya başlanırken, Türkiye’de yaşayan Rumeli kökenli vatandaşların uzun yıllardır yaşadıkları haksız mağduriyet de tekrar gündeme geldi. Avrupa ülkelerinden savaş ve zorunlu göç sebepleriyle Türkiye’ye gelen Rumeli kökenli vatandaşlar, doğdukları ve hala ailelerinin yaşadığı topraklara giriş yaparken dahi vize problemleriyle mücadele ediyorlar.

Rumeli kökenli vatandaşlarımızın yaşadığı vize problemiyle ilgili görüşlerini belirten RUYİAD (Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği) Başkanı Cavit Ganiç “Avrupa ülkeleri ile vizelerin kaldırılması yıllardır gündemde yer alıyor, aynı şekilde vize problemleri de yıllardır yaşanıyor. Fakat mevcut durumdan en fazla etkilenen ve mağdur olan Rumeli kökenli Türk vatandaşları oluyor. Çoğu Rumeli kökenli vatandaşımız, doğduğu topraklara, akrabalarının yanına gidişlerinde sıkıntı yaşıyor, bir araya gelemiyorlar.” derken yaşanan acı örnekler olduğunu da söyledi.

Türkiye’de yaşayan Bulgaristan’dan göç etmiş Rumeli kökenli bir vatandaşın Bulgaristan’daki yakınının vefat ettiğini ve cenazesine gitmek için vize almak zorunda olduğunu belirten Ganiç, bu prosedürlerin mağduriyetler yarattığını vurguladı.

Böylesine insani durumlarda dahi sıkıntılar yaşandığının altını çizen Ganiç, “Umuyoruz ki hükümetin de desteğiyle vize problemleri çok daha kısa sürede aşılacak ve yaşanan bu mağduriyetler giderilecektir” açıklamalarında bulundu.


Bu Haber 10.07.2014 - 11:32:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.