'Ruble bir yere oturursa rezervasyonlar çorap söküğü gibi başlar'

'Ruble bir yere oturursa rezervasyonlar çorap söküğü gibi başlar'
Antalya – Kemer'de bulunan Phaselis Rose Hotel'in Genel Müdürü Şinasi Gürocak, bu yıl Rusya'da yaşanacak kaybın yüzde 15'i geçmeyeceğini ifade etti.


TurizmGüncel


Rusya'da rublenin değer kaybetmesinden dolayı sürekli kriz var qlgısı oluştuğunu belirten Şinasi Gürocak, ancak pazarı yerinde görmenin daha farklı olduğunu kaydetti. Gürocak, “Taksiciden garsona, otel personelinden sokaktaki vatandaşa kadar pek çok insanla konuştuk. Rublenin dolar karşısında değer kaybetmesinden dolayı ciddi bir tedirginlik var ancak bir yandan da insanlar tatil programı yapmaya devam ediyorlar.” dedi.

RUSLAR TATİL PLANI YAPIYOR

Rusya pazarında yaşanacak kaybın yüzde 15'i bile bulmayacağını ifade eden Şinasi Gürocak, “ Ruslar tatil planlarını yapıyorlar ancak biraz önlerini görmek istiyorlar. Bu nedenle nisan ayının başından itibaren fotoğrafın biraz daha netleşeceğini düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

RUBLE BİR YERE OTURURSA, REZERVASYONLAR ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ BAŞLAR

Rusya'da rezervasyonlarda şu an düşüş yaşanmasının normal olduğunun altını çizen Görücak, Rusların rublenin belli bir noktaya oturması için beklediklerini söyledi. Geçen seneye kıyasla bir gerileme olduğunu belirten Görocak, “Ancak bunun tek nedeni insanların önünü görmek için beklemesi. Ruble belli bir seviyeye oturduğu zaman rezervasyonların çorap söküğü gibi başlayacağını düşünüyorum.” dedi.

KAYIP YÜZDE 15'İ GEÇMEZ

Rusya'da satışların bu yıl son dakika olarak gerçekleşeceğini söyleyen Gürocak, kendi otellerindeki Rus misafir oranının yüzde 60 – 70 civarında olduğunu söyledi. Avrupa, Baltık ve iç pazarda da kontratlarını yaptıkları bilgisini paylaşan Görücak, yaşayacakları kaybın yüzde 15'i geçmeyeceğini vurguladı.


Bu Haber 01.04.2015 - 20:49:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.