Rosturizm: Rus turistlerin yurt içinde kalması için çalışma yürütülmeli

Rosturizm: Rus turistlerin yurt içinde kalması için çalışma yürütülmeli
Yılın ilk altı aylık döneminde Rusya’dan yurt dışına tatile gidenlerin oranı yüzde 40 azaldı. Rusya’ya gelen turist sayısında ise yüzde 16 artış sağlandı. Rosturizm Başkanı Oleg Safonov, turizm sektörünün artık turistlerin yurt içinde kalmaları için hizmet ve altyapı kalitesini yükseltip fiyatları makul düzeyde tutmayı hedeflemeleri gerektiğini vurguladı.


Ekonomik kriz ile birlikte alım gücü düşen Rusya vatandaşlarının yurt dışında tatil yapması zorlaşırken, yüksek devalüasyon sonrası mal ve hizmet fiyatlarının içeride ucuzlaması yüzünden Rusya’da tatil yapmak ucuzlamış durumda.

Türkiye’de turizm sektörü Rusya’dan gelen turist sayısındaki düşüş yüzünden şikayetçi olup daha fazla devlet desteği talep ederken, diğer yandan bu sıkıntının Türkiye’ye özel olmadığı ve tüm dünyada azalan Rusyalı turist sayısından dolayı sektörün zor bir dönemece girdiği vurgusu yapılıyor.

YURT DIŞINA TATİLE GİDEN RUS TURİST SAYISI YÜZDE 40 AZALDI

Türkiye’nin Rusya’dan gelen turist sayısında yüzde 30’dan fazla düşüş kaydettiği ve çanların turizm sektörü için çaldığı bir dönemde, Moskova resmi verileri açıkladı: Buna göre yılın ilk altı aylık döneminde Rusya’dan yurt dışına tatile gidenlerin oranı yüzde 40 azaldı. Rusya’ya gelen turist sayısında ise yüzde 16 artış sağlandı.

Rosturizm Başkanı  Oleg Safonov tarafından dün medyaya yapılan açıklamaya göre, yıl sonuna kadar bu trendin devam etmesi bekleniyor.

Safonov turizm sektörünün artık turistlerin yurt içinde kalmaları için hizmet ve altyapı kalitesini yükseltip fiyatları makul düzeyde tutmayı hedeflemeleri gerektiğini vurguladı.

HEDEF ÇİNLİ TURİST

Rusya özellikle Çin’den dünyaya yoğunlaşan turizm hareketinden pay almayı hedefleyecek. Rus yetkili, “Yılda 107 milyon Çinli yurt dışına tatile gidiyor. Rusya’ya gelen sadece 1.1 milyon kişi. Yani yüzde 1’i. Bu sayıyı arttırmak için yoğun çaba harcıyoruz” dedi. (TürkRus)




Bu Haber 09.07.2015 - 11:13:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.