Rosturizm: Bu yıl Türkiye ve Mısır Rus turistlere açık olmayacak

Rosturizm: Bu yıl Türkiye ve Mısır Rus turistlere açık olmayacak
Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkan Yardımcısı Roman Skori, 2016 yılında Türkiye ve Mısır’ın Rus turist ağırlayamayacağını açıkladı.


TurizmGüncel

Rosturizm Başkan Yardımcısı Skori, güvenlik gerekçesi ile Türkiye ve Mısır’ın bu yıl Rus turistlere açık olmayacağını açıkladı. 
 
Pravda.ru'nun TASS haber ajansından aktardığı habere göre, Türkiye’nin durumunun zaten bir süredir kesin olduğunu ifade eden Skori, son yaşanan hadiselerin ardından Mısır’ın da Rus turistlere kapandığını söyledi.
 
Açıklamada Mısır’ın güvenlik sorunlarının yalnızca Rusya’nın değil, başta İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinin de gündeminde olduğu, bu sebeple ülkeye dönük uçuşların başlatılması konusunda acele etmeye niyetleri olmadığı kaydedildi.

'RUSLAR ÇOK ÜZÜLMEYECEK'
 
Açıklamada, bu kararın Rus tatilcileri ‘çok da üzmeyeceği’ ifade edilirken, buna gerekçe olarak ülke tarihinde ilk defa Rusya içinde tatil talebinin Rusların tercihleri arasında ilk 3’te yer alması gösterildi. Rosturizm Başkan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamada, Rus tatilcilerin, özellikle Kırım ve Krasnodar Krayı’ya yüksek talep gösterdiği, ayrıca Kıbrıs ve Yunanistan’ın da yoğunlukla tercih edildiği kaydedildi. 

ROSTURİZM: HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Öte yandan, haberlerin Rus ve Türk medyasında yer bulmasının ardından Rosturizm'in resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Açıklamada, Türkiye ve Mısır'a dönük yaptırımların geçtiğimiz yılın sonundan beri değişmediği, Rosturizm'in en temel sorumluluğunun, Rusya vatandaşlarının güvenli bir şekilde seyahat etmesini sağlamak olduğu belirtildi. 


 
 



Bu Haber 07.04.2016 - 09:39:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Deniz 07.04.2016 - 02:25

    http://www.russiatourism.ru/news/10414/ bu linknden rus turizm bakanlıgının bu haberi yalandıgını okuyabilirsiniz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.