Rezidor, 2014 II. çeyrekte 2200 odalı projelere imza attı

Rezidor, 2014 II. çeyrekte 2200 odalı projelere imza attı
Rezidor Oteller Grubu 2014 2. çeyrek itibariyle gücünü daha da artırdı

 
Rezidor Oteller Grubu 2014’ün 2.çeyreğinde imzaladığı toplamda yaklaşık 2.200 odalı 11 yeni otel projesiyle Suudi Arabistan ve Türkiye gibi önemli kilit ülkelerdeki hattını daha da güçlendirdi.
 
Carlson Rezidor Oteller Grubu’nun üyesi ve dünyanın en dinamik otel şirketlerinden biri olan Rezidor Oteller Grubu, 2014’ün ikinci çeyreğinde Rezidor’un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki sürdürülebilir büyüme stratejisinden güç alarak yaklaşık 2,200 odalı 11 yeni projeye imza attı.
 
Rezidor’un odağındaki iki ülkeden biri olan Suudi Arabistan’da açılacak oteller için dört, Türkiye’de açılacak olan oteller için ise iki anlaşma yapıldı. Rezidor’un Başkanı ve CEO’su Wolfgang M. Neumann “Avrupa ile Asya arasında bir bağlantı olan Türkiye’deki hattımız genişliyor. Mega pazar olan İstanbul’da Radisson Blu, şehrin en büyük üst segment markası olarak şu anda 7 otel ve 1.500 oda işletiyor. Yanı sıra, hızlı ekonomik büyümesi ve kamu harcamalarına yönelik güçlü girişimleri sayesinde Suudi Arabistan Ortadoğu’da bir güç merkezi haline geldi. Krallıktaki gelişimimizi güçlü bölge ortaklarımızla hızlandırdık ve aktif olarak daha da fazla büyüme fırsatları arıyoruz.” dedi.
 
Rezidor, 2. çeyrekte, toplamda 800 odalı 5 Otel açtı.
 
2014’ün ikinci çeyreğinde Rezidor, toplamda yaklaşık 800 odalı 5 otel açtı. Bunlardan biri, Norveç’in ilk iki markalı oteli Radisson Blu and Park Inn by Radisson Hotel Oslo Alna olarak bildirildi. Diğer oteller ise, Radisson Blu Hotel Dhahran, Suudi Arabistan; Radisson Blu Mammy Yoko Hotel Freetown, Sierra Leone ve Radisson Resort & Spa Zavidovo, Rusya…
 
Rezidor’un Başkan Yardımcısı ve Grup Geliştirme Başkanı Elie Younes “Bizim açılışlarımız, seçilmiş kilit ülkeler ve doğal kaynakları bol, altyapısı gelişen, demografisi değişen ve önemli bir büyüme potansiyeli sunan, artan talebe sahip Afrika ve Rusya/BDT’deki pazarlara odaklanmıştır.” dedi.

Gelişmiş pazarlarda Rezidor, varlık yönetimini hızlandırdı.
 
Batı Avrupa’nın ve Kuzey ülkelerinin gelişmiş pazarlarında Rezidor varlık yönetimini hızlandırmaya devam etti ve 2014’ün 2. çeyreğinde üç anlaşma yaptı. Batı Avrupa’da önemli bir otel için kira sözleşmesi tekrardan yapıldı ve bu, Rezidor’un yıllık FAVÖK’ünde 300,000 Euroluk bir artış sağladı. Grup Norveç’te Rezidor’un portföyündeki en yüksek gelir getiren otellerden biri olan 676 odalı Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo için yönetim sözleşmesini 20 yıl uzattı. Ek olarak Radisson Blu Hotel, Alesund’un kira kontratını da 20 yıl uzattı.
 
Wolfgang M. Neumann: “Bunun gibi sonuçlar kiraladığımız otellerimizde devam eden başarılarımızı ve mali performansımızı geliştirdiğimizi göstermektedir ve Route 2015 Programı’nın kor elementidir” dedi. Route 2015 ile Rezidor 2015 yılında FAVÖK marjında 6-8% lik bir artış bekliyor. 2013 yılında FAVÖK marjındaki 3.3%’lük bir artışla marj 8.8%’e ulaşarak hedefin yukarısında olmuştu. Özel varlık yönetimi projelerinin yanı sıra Route 2015, gelir üretimi faaliyetleri, ücret tabanlı büyümeye odaklanma ve maliyet tasarrufunu da kapsıyor.


Bu Haber 25.07.2014 - 10:07:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.