Resort Turizm Kongresi'ne gölge düşüren davranış

Resort Turizm Kongresi'ne gölge düşüren davranış
Antalya’da AKTOB’un düzenlediği Resort Kongresi’ne gölge düştü. Kongreye katılan Turizm Güncel sorumlusu, turizmgazetesi.com’un Editörü Fehmi Köfteoğlu tarafından saldırı boyutuna varan fiziksel engellemeyle karşı karşıya kaldı.


AKTOB’un düzenlediği kongrede gerçekleşen olay şöyle gelişti;

Kongreye katılan Thomas Cook CEO’su Dr. Peter Fankhauser’ın konuşmasının ardından özel röportaj yapmak isteyen TurizmGüncel fiziki engellemeyle karşılaştı. AKTOB yetkilileri ile birlikte salondan ayrılan Fankhauser, görüşmeler için ayrı bir salona alındı. Salondan içeri girmek isteyen TurizmGüncel, Fehmi Köfteoğlu tarafından fiziksel engellemeye maruz kaldı. Salona herkesin giremeyeceğini belirten Köfteoğlu’nun tutumunu araya giren AKTOB eski Başkanı Sururi Çorabatır engelledi.

Sektörün nabzını tutan TurizmGüncel'in, Frankhauser gibi sektörün önemli bir figürü ile röportaj yapmak istemesi, işinin bir parçası ve sorumluluğudur. Röportaj için randevu almamış olması, saldırı boyutundaki fiziksel engelin mazereti olamaz.

Köfteoğlu'nun, kendilerinin Frankhauser ile randevusu olduğunu belirtip izin istemek yerine fiziki engellemeye yönelmesi kabul edilemez. Yapılan davranış, insani ilkelerle de bağdaşmaz.

TurizmGüncel'e yapılan bu engelleme ve saldırıyı kınıyoruz.



Bu Haber 28.11.2014 - 15:41:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bir hekim 03.12.2014 - 08:19

    Hekimlikte esas konu teşhistir. Keşke olup bitenler bununla kalsa idi. Zannımca aynı sektörden ekmek yiyen insanların tatlı rekabet ve uzlaşı içinde çalışması gerekir. Olay kişinin keninden ziyade, ülkenin ve sektörün içinde bulunduğu durumla ilgili.

  • Devrim PINAR 01.12.2014 - 09:33

    Haber alma ve paylaşma özgürlüğünü kısıtlayıcı centilmenliğe yakışmayan bu davranışı ben de şiddetle kınıyorum.

  • Hale Subaşı 30.11.2014 - 12:22

    Koskoca resort kongresi Fehmi Köfteoğlunun inisiyatifine kalmış anlaşılan. O kongresinin sahibi AKTOBdur. AKTOB Köfteoğluna gereken yanıtı vermelidir

  • Kadir Ugur 29.11.2014 - 11:11

    Basin özgürlügünün basin tarafindan engellenmesini dogru bulmadim.

  • turimzci diyelim 29.11.2014 - 10:20

    Eda hanım, geçmiş olsun. Siz bu mesleğin, turizm sektörünün değerli kıymetlerindensiniz. Renkli kişiliğiniz sektöre renk katıyor. Eğer bu tür bir engelleme yaşandıysa düşündürücü ve acıdır. Hiç yakışık almamıştır. saygılarımla,

  • Aydın Telli 29.11.2014 - 09:25

    Böyle bir olay yaşandıya gerçekten üzüntü verici. Bir kadına, hem de aynı meslekten bir kadına fiziksel engellemede bulunmak bir erkeğe yakışmaz. bir yanlış olmasını umut ediyorum

  • LEVENT ERDOĞAN 29.11.2014 - 11:32

    Geçmiş olsun Eda hanım.Fehmi bey olunca beni hiç bir şey şaşırtmaz.Zamanında az sövmemişti eski tanıtma genel müdürüne.işin kötü tarafı etrafındaki bir çok kişi de aynı zihniyitte.Sürekli öfke,hakaret.İddia ediyorum Antalya grubu kenisi ile çalışmayı bıraksın , bakın görün neler yazar eski tanıdıkları hakkında.

  • Münevver 29.11.2014 - 09:26

    Sen kalk kongre düzenle, önemli isimleri çağır, sonra etkinliği takip eden gazeteciye böyle davran. Sektörün sesi soluğu olan sektör medyasına yaapılmamaluydı bu. AKTOB bu konuda bir özeleştiri yapacaktır diye düşünüyorum

  • Süha Göçer 28.11.2014 - 11:31

    Yakışıksız bir davranış olmuş.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.