Reklam Kurulu'ndan Fadıl Akgündüz'e 652 bin TL Caprice cezası

Reklam Kurulu'ndan Fadıl Akgündüz'e 652 bin TL Caprice cezası
Reklam Kurulu, Jet Fadıl'a kendisine ait otellerle ilgili reklamlarda içi boş ve aldatıcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle ceza kesti. Jet Fadıl 652 bin 432 TL ceza ödeyecek



Sabah gazetesinden yer alan habere göre, Jet Fadıl olarak tanınan Fadıl Akgündüz'e ait Caprice şirketine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan 7 yıldızlı ceza geldi. "Avrupa'nın 7 yıldızlı tek sarayı", "Kendisini 5 yılda ödeyen dünyanın en kârlı yatırımı", "Caprice Gold Sarayı'nda neler var?", "Tapu ve kira garantili otel odaları" kampanyası ile İstanbul'da yeni Caprice Gold Palace inşaatına girişen Akgündüz'e bakanlık "dur" dedi. Reklam Kurulu dün yaptığı toplantıda reklamların içi boş ve aldatıcı olduğu gerekçesi ile şirkete 652 bin 432 TL ceza kesilmesi ve reklamların durdurulmasına karar verdi. Bakanlık gerekçesinde "Avrupa'nın 7 yıldızlı tek sarayı" başlıklı reklamlarla ilgili olarak mevzuatta 7 yıldızlı bir sınıflandırma olmadığı" ifadesine yer vererek "tüketici aldatıldı" dedi. "Kendisini 5 yılda ödeyen dünyanın en kârlı yatırımı" ifadelerini de inceleyen kurul, "Firma tarafından sunulan bilgi, belge ve açıklamaların, bu firmadan devremülk satın alanların 5 yıld a ödedikleri parayı geri aldık- larını ve bu yatırımın dünyanın en kârlı yatırımı olduğunu ispatlayacak nitelikte olmadığı, dolayısıyla bu derece abartılı ve ispata muhtaç ifadeler kullanılmak suretiyle tüketicilerin yanıltıldığına karar verildi" dedi. "Caprice Gold Sarayı'nda neler var?" başlıklı reklamlarda ise 7 yıldızlı restoran ifadelerine yer verildiği, restoranlarla ilgili mevzuatta böyle bir sınıflandırma olmamasından dolayı tüketicilerin yanıltıldığına hükmedildi.

DEVREMÜLK ODA YOK

"Tapu ve Kira Garantili Otel Odaları" ifadesinin ise tapu ve kira garantili olan gayrimenkullerin devremülk sınıfına girmesine rağmen otel odası olarak tanıtılmasının ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınmış herhangi bir yatırım ve işletme belgesi bulunmamasına rağmen 7 yıldızlı otel ifadesine yer verilerek tüketicilerin yanıltıldığı gerekçesi ile reklamlar durdurulmasına ve 4 ayrı cezaya karar verildi.


Bu Haber 15.02.2012 - 09:15:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.