Qatar Airways Antalya uçuşlarına başladı

Qatar Airways Antalya uçuşlarına başladı
Qatar Airways’in Antalya’ya doğrudan ve aktarmasız ilk uçuşu, bugün Antalya Havalimanı’da gerçekleşti ve ödüllü havayolu şirketi Türkiye’deki en yeni destinasyonunu açtı. Antalya, Qatar Airways'in Türkiye'deki yedinci ve 2018'deki üçüncü yeni destinasyonudur. Antalya'ya turistik sezonda yapılacak seferler, 30 Eylül'e kadar Airbus A320 ile haftada iki kez gerçekleşecektir.

 
Antalya, Akdeniz kıyısındaki en büyük şehir olarak 400 kilometrelik beyaz kumlu plajlara ve tenha koylara sahiptir. Türk Rivierası olarak da adlandırılan bölge, yat limanları ile dolu marinaların, geleneksel pazarların ve Osmanlı mimarisinin yanı sıra, zeytin ve narenciye bahçeleri, avokado tarlaları ve Toros Dağları ile çevrili sahil manzarası sunmaktadır. Antalya'nın güzel turkuaz suları ve antik arkeolojik kalıntıları dünyanın dört bir yanından gelen turistleri kendine çekiyor.



Ziyaretçiler, Alanya, Side, Belek, Kaş ve Kalkan sahil beldelerindeki birçok otelin keyfini çıkarabilir, Perge, Aspendos, Termessos antik kentlerini ziyaret edebilir veya Düden Şelaleleri'nin keyfini çıkarabilirler. Dalgıçlar Kekova yakınlarındaki batık kenti keşfedebilir. Golf tutkunları ise Belek'teki birinci sınıf golf sahalarında atışlarını mükemmelleştirebilirler.

Qatar Airways Grup İcra Kurulu Başkanı Sayın Akbar Al Baker şunları söyledi: “Türkiye’nin tatil beldesi Bodrum'a aktarmasız uçuş hizmeti vermeye başladıktan sadece bir gün sonra, Türkiye'deki yedinci noktamız olan Antalya'ya aktarmasız sefer başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yeni rotalar, Katar ve Türkiye arasında var olan güçlü bağları pekiştiriyor ve derinleştiriyor. Antalya, yaz tatili boyunca ülkenin güzel Akdeniz sahillerindeki konumu nedeniyle önemli bir destinasyondur. Artık müşterilerimize güzel Antalya'yı ve sunabileceği her şeyi tanıtmaktan çok mutluyuz”.

Qatar Airways’in haftada iki kez Antalya'ya yapacağı yeni seferler, Airbus A320 uçağı ile Business sınıfında 12, Ekonomi sınıfında ise 132 koltuk ile beş yıldızlı konfor sunuyor. Turistik sezonda gerçekleştirilecek hizmet, her Çarşamba ve Pazar günleri 30 Eylül 2018'e kadar devam edecektir.

Qatar Airways, şu an Türkiye'deki yedi destinasyona; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na günde iki kez, İstanbul Atatürk Havalimanı'na haftada on kez, Adana Havalimanı'na haftada üç kez, Hatay Havalimanı’na haftada üç kez ve Ankara Esenboğa Havalimanı’na günlük, Antalya Havalimanına sezonluk olarak haftada iki kez, Milas Bodrum Havalimanı’na sezonluk olarak haftada iki kez uçuş gerçekleştirmektedir. Ödüllü havayolu şirketi, Kasım 2017'de Adana'ya ve Nisan 2018'de Hatay'a direkt seferler başlattı. Bodrum ve Antalya'ya haftada iki kez yapılacak yeni seferler, havayolunun Türkiye’ye sefer sayısını haftalık toplam 41 uçuşa çıkardı.

Ödüllü uçak içi hizmetinin keyfini çıkarmanın yanı sıra, Antalya'ya seyahat eden yolcular, gişe rekorları kıran son filmler, TV dizileri, müzikler, oyunlar ve 4.000'e kadar eğlence içeriği sunan Qatar Airways'in ödüllü uçuş eğlence sistemi Oryx One'a da erişebilecekler.

Qatar Airways, Paris Air Show'da düzenlenen prestijli Skytrax Dünya Havayolu Ödülleri 2017'de “Yılın Havayolu” ödülünün sahibi olmuştur. Katar'ın ulusal taşıyıcısı, ödül töreninde dünyanın dört bir yanından gelen yolcular tarafından 'En İyi Havayolu' seçilmesinin yanı sıra, 'Orta Doğu'nun En İyi Havayolu', 'Dünyanın En İyi Business Class'ı' ve 'Dünyanın En İyi Birinci Sınıf Havayolu Bekleme Salonu' da dâhil olmak üzere birçok önemli ödülün sahibi olmuştur.

Qatar Airways, ödüllü Hamad Uluslararası Havalimanı (HIA) ile Türkiye'yi hem 150’den fazla uçuş noktasına bağlıyor hem de Uzakdoğu, Avustralya, Orta Doğu ve daha pek çok noktaya benzersiz bağlantı uçuşları sunuyor. Katar Devleti'nin ulusal taşıyıcısı, altı kıtada iş ve eğlence destinasyonlarına uçan 200'den fazla uçağıyla modern bir filoya sahiptir.

Bu yılın başlarında, havayolu şirketi Tallinn, Estonya da dahil olmak üzere, hızlandırılmış genişleme planları ile beraber uçuş başlatacağı bir kaç uluslararası varış noktasını açıkladı; Valletta (Malta), Cebu ve Davao (Filipinler), Langkawi (Malezya), Da Nang (Vietnam) ve Malaga (İspanya).


Bu Haber 13.06.2018 - 16:44:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.