Putin'den Kırım ve Sivastopol'de turizmin geliştirilmesi için talimat

Putin'den Kırım ve Sivastopol'de turizmin geliştirilmesi için talimat
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım ve Siavstopol bölgelerinde turizm, tarım, sanayi ve altyapının gelişimine öncelik verilmei için talimet verdi.


TurizmGüncel

Hazırlanacak plan çerçevesinde, turizm, sanayi ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmeler desteklenerek bölgenin mali olarak kalkınması ve istihdamın arttırılması hedefleniyor. Ukrayna yönetimi altındayken Kırım'ın altyapı, sağlık ve eğitim alanlarında geri bırakıldığını belirten Putin, bu bölgelerdeki kalkınma projelerine öncelik verilmesini istedi.

Kırım'daki öncelikli sorunların altyapı, ulaşım, enerji ve konut sorunu olduğunu ifade eden Putin'in, Kırım'ı Rusya'ya bağlayacak Kerch Köprüsü'nün durumu ile ilgili de rapor istediği ifade edildi.

Putin, "Bölgede turizm, tarım ve sanayi alanında küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleyerek, gelir ve istihdam artışı sağlama önceliğimiz var. Kültür, eğitim ve bilimsel alanlar da önceliklerimiz arasında." dedi. 

Sovyetler Birliği zamanında Kırım, plajları, dağları ve doğası ile Ruslar arasında son derece popüler bir turizm destinasyonu idi. Güçlü ruble, hızlı ekonomik büyüme ve halkın gelirindeki artış nedeniyle Ruslar son yıllarda tatillerini çoğunlukla Türkiye, Mısır, Dubai, Avrupa ve Asya ülkelerde geçiriyordu.

Batılı devletlerin Rusya'ya dönük ambargolarına Türkiye'nin katılmaması, turizm alanında ülkenin elini güçlendirdi. Geçtiğimiz yıl hemen tüm ülkeler Rusya pazarında kan kaybederken, Türkiye bu pazarda yüzde 9.7 artış sağlamayı başardı. 2015 yılının mart ayı itibariyle Rusya'da; Kuzey Avrupa yüzde 50, Kuzeydoğu Asya yüzde 32, Batı Avrupa yüzde 27 ve Güneydoğu Asya yüzde 24 ziyaretçi kaybı yaşamış durumda.

Geçtiğimiz yıl Kırım'a giden Rus vatandaşlarının sayısında yüde 178'lik muazzam bir artış olduğu belirtiliyor. Bu artışta, Rus devletinin kamu çalışanlarına ve onların ailelerine sağladığı tatil desteğinin büyük rolü olduğu biliniyor.


Bu Haber 22.03.2015 - 11:01:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.