Prens Grubu Rusya'da kapasitesini 250 bine çıkardı, krizi fırsata çevirecek

Prens Grubu Rusya'da kapasitesini 250 bine çıkardı, krizi fırsata çevirecek
Tur operatörlüğünden havacılığa, otelcilikten yer hizmetlerine kadar turizmin hemen her alnında faaliyet gösteren Prens Grubu, bu yıl Rusya pazarında iddialı. Şirketin Operasyon Müdürü Erbil Ayaz, Rusya'daki krizi fırsata çevireceklerini açıkladı.


Savaş Daş - TurizmGüncel

Türkiye'ye giden yolcu sayısında bu yıl ciddi bir düşüş yaşanmayacağını ifade eden Erbil Ayaz, “Çünkü dinamik bir ülkeyiz ve kayıpları başka pazarlardan telafi edebiliriz. Buradaki sıkıntı, cirolarda yaşanacak bir düşüş. Biz şu anda 'turist gelecek mi' boyutuyla düşünüyoruz. Evet turist bu yıl da Türkiye'ye gelecek ama asıl önemli olan, para harcayacak mı, ona bakmak gerekiyor.” dedi.

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRECEĞİZ

Erbil Ayaz, Prens Grubu olarak bu yıl nasıl bir strateji izleyecekleri konusunda ise şu bilgileri verdi:

"Kriz döneminde atılabilecek iki tane adım var; ya önlem alacaksınız, ya da krizi fırsata çevireceksiniz. Biz Prens Grubu olarak krizi fırsata çevirmek istiyoruz. Bu nedenle de kapasitemizi 250 bine çıkardık. Strateji çerçevesinde bölgeleri ona göre yapılandırdık; Moskova'nın en iyi VIP acentesi olan Ata ile sözleşme imzaladık. Açtığımız lokal acentelerle özellikle bölgelere verdiğimiz önemi arttırdık. Kendi uçaklarımızla uçtuğumuz için çok büyük bir avantajımız var. Kendi uçağımız, kendi yer hizmetlerimiz, kendi tur operatörümüz ve kendi otellerimiz... Bunlar özellikle kriz dönemlerinde çok önemli faktörler. Bu olanaklar, maliyetleri de inanılmaz oranda düşürmenizi sağlıyor. Prens Grubu'nun sahip olduğu olanaklar, önümüze kyduğumuz hedeflere ulaşmamız noktasında çok önemli değerler. Maliyetleri daha rahat bir şekilde kontrol altına alabiliyorsunuz."

DIŞARIDA KALAN YOLCUYU BİRİNİN ALMASI GEREK

Rusya'da tur operatörlerinin tahminler doğrultusunda küçülmeye gittiğini kaydeden Ayaz, “Bu tur operatörleri küçülmeye giderken yolcuların bir kısmını dışarıda bırakacaklar ve o yolcuları da birilerinin alması lazım. Attığımız adımlar, elbette risk barındırıyor. Ama neden olmasın ki? Kriz ortamında, uygun fiyatları yakalayabileceğiniz bir zamanı bulmuşken bunu kapasite artışı için neden kullanmayasınız? Bu imkanlar her zaman yakalnmıyor. Öte taraftan, risk almadan ilerlenmiyor. Kriz dönemlerinde risk aldığınız zaman, bir sıçrama yaratabilirsiniz.” değerlendirmesini yaptı.

İLERİYİ GÖREN OTELCİ KALİTEYİ DÜŞÜRMEZ

Düşen fiyatların kaliteyi etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise Ayaz, “Türk turizmcinin kaliteyi düşüreceğini düşünmüyorum. Çünkü ileriyi düşünen hiçbir turizmci maliyetleri düşürmek için kaliteden ödün vermez. Bu çok büyük bir ticari yanlış olur ve devamında her şeyi kaybetmekle karşı karşıya da kalabilirsiniz. Kaldı ki şimdi Antalya'da çoğu otel artık standartları belirleyen belgelere sahip ve istese de o standartların altına düşemez.” yanıtını verdi.


Bu Haber 27.04.2015 - 19:59:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizmde bu aksam 02.11.2015 - 08:22

    Turizmci (k) rumuzu ile yorum yapan sahis neredesin cok merak ediyorum bir aciklansin bakalim kac pax yapilmis ve yapilan pax ile rusyada ki tur operatoru brisco nun zarari ne kadar... Bilgi sahibi olmadan buradan sallamasi kolay...

  • solntse-i-pesok 14.10.2015 - 10:52

    Noldu yaptın mı 250bin paxı, sezon başı güm güm atmak kolay. Şapka düştü kel göründü yine.

  • Turizmde bu aksam 12.08.2015 - 04:58

    Turizmcik Bene katiliyorum gulmekden ama size yazdigim konular ile ilgili bilginiz olmadigi cok acik ve Sadece tanidiginiz bir insani koruma amacli yorum yazdiginiz cok belli ... Yorum yapmamasi gereken birisi var ise bence sizsiniz...

  • windy 29.05.2015 - 09:38

    Rahat top oynayan, puan derdi olmayan takımlar her zaman beklenmedik galibiyetler alırlar. Ben de bu oluşumu rahat futbol oynayan takımlara benzetiyorum. Umutluyum onlardan, stres yok, yaktım patlattım derdi yok.

  • Kemer fatih 13.05.2015 - 02:10

    2014 de bildiğim kadarı ile pRens group tui cirosunu üçe katlamıştı operasyonda . Bütün esnaf aynı seyi soyluyordu. Bu sene arkanızda tui yok diyen arkadaş. Acaba onlarmı prensın arkasına saklanmıstı. 2015 de seslerİ çıkmıyor.... Bu kadar hızlı ve emın adımlar ile ilerleyen biR acentaya antalyada çok ihtiyaç var. Hedefleri tutturmanızı canı gönülden dilerim. Ve erbil bey ile ilgili çok güzel şeylet duyuyorum. Fırsat bulursamda tanışacam kardeşim seninle.... Başarılar

  • 1 turizmci daha 12.05.2015 - 02:16

    Kısa ve net bu adamla mutlaka tanışın veya bir fırsatını bulup sohbet edin . Emin olan harcadığınız o zamana değecek. İnanılmaz dürüst ve inanılmaz yürekli birisi. Ender bulunabilecek zeka ve nezakete sahip. Bu güne kadar ne dediyse çıktı .. Ön görÜsü çok yüksek ve alçak gönüllü. Tam bir dünya adamı... Saygılar reis....... Açıklamalarına yürekten katılıyorUm.

  • Turizmci 02.05.2015 - 11:45

    Katılıyorum .. Ama gülmekten katılıyorum. Turizm de bu sabah yorumuna hayran kaldım.. TehlikeLi. Demek . Bırak bu işleri ustaaaaa. Sen bu işlerden uzak dur bence.. Ne tehlikesi , felaket tellalı ... Sen yorum yapma hatta mumkunse okuma bile.....

  • Yazar 29.04.2015 - 07:25

    Beyler bu tür raportajlar soru cevap şeklinde olur akıllı muhabir istediği soruları sorarak cevaplarını almaya çalışır.. Bunlar beyanat değil sorulan sorulara verilen cevaplardır. Birazda süsler her gazeteci bu işi ... Ben bir gazeteci olarak haberi tesadüfen okudum yorumlar dikkatimi çekince yazmaya karar verdim. Sorulara verilen cevaplar çok akıllıca ve stratejik cevaplar kimseye yüklenmeden pratik cevaplar verilmiş. Ama yorumlar aynı nezaketi göstermiyor. Biraz vazıfsız yorumlar olmuş. Üstelik bri şirketin operasyon müdürü neden bir Raportaj yapamasın ki... Bu gün kahvehane de bile herkesin her konuda bir fikri varken... Komik... Düşmanca yaklaşımlar hep içimizde... Malesefffff

  • Kafkaslar 29.04.2015 - 01:23

    Turizmcinin dostu yoktur dedikleri budur herhalde... Şu yorumlara bakınca daha da iyi anlıyorum yazık yazık.. Şu cehalete şu papaz zihniyetine bak.. Adam efeni efeni düşüncelerini paylaşmış kimseye dokunmadan.... Ama anlayana. İşteeeeeee.

  • Turizmci Orhan 28.04.2015 - 09:26

    Prince group hergeçen sene daha da yükselen bir firma. Hersene daha da ilerliyor. Ve erbil bey bu operasyonun başına geçtiğinden beri hepimizi şaşırtmaya devam ediyor.... Başarılarının devamını dilerim.. İnşallah hedeflerinizi gerçekleştirirsiniz.

  • Alanyalı 28.04.2015 - 09:21

    Way erbil kardeşim ne kadar çekemeyenin varmış... Sen emin adımlarla ilerlemeye devam et. Aşağı çekmek isteyen çok olacaktır... Helal olsun sana umut verici açıklamalar. İçimize umut verdin herkes sezon berbat geçecek derken birisi olumlu açıklamalar yapmış... Demekki olumlu düşünen ve inananlarda var. Bizimde bu sezon en son ona ihtiyacımız var.... Yüreğine sağlık....

  • Turizm mudayeni ( hotelci ) 28.04.2015 - 09:04

    Adama düşüncesini sormuşlar söylemiş.. Ayrıca tespitleride Mantıklı. İddialı da değil adam hedefimiz bu demiş. Riskli olduğunu da söylemiş. Ayrıca olumlu bakması da güzel. Bu yorumlar acımasız eliştiriler içermiyormu. Olumlu bakan birisi var en azından. Herkes olumsuzken. Erbil bey . Elinize sağlık... Hotellerin kalitesi düşermi sorusuna evet düşer mi? deseymiş. Ne güzel hoteller kaliteli servis vermeye devam edecek demiş.

  • turizmci 28.04.2015 - 01:24

    MI ACABA?

  • Turizmde bu aksam 28.04.2015 - 10:41

    Isin otel ucak operator taraflarini yielding i bilmeyen sadece operasyon tarafi ile ilgili tecrubesi olan bir arkadasin bu sekilde yorum yapmasi tehlikeli.

  • Turizmci 28.04.2015 - 10:06

    Rus pazarında 2015 sezonunda 90 bin paxı zor yaparsanız.Geçen Sene Tuiin incomenı yaptığınız için paxınız yükseldi.Bu sene arkanızda tui yok ve kriz var.Operasyon müdürünün bu tarz yorum yapması düşündürücü..

  • Turizmci ibrahim 28.04.2015 - 09:08

    Erbil bey, hedefiniz iyi ama gerceklesmesi mumkun degil, Bu krizde 150 bin pax yapin, opup basiniza koyun.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.