Phaselis Sanat Festivali bu yıl yapılamayacak

Phaselis Sanat Festivali bu yıl yapılamayacak
Kemer’in önemli sanat festivalleri arasında yer alan ve tarihi kent Phaselis’te her yıl eylül ayında KETAV’ın öncülüğünde düzenlenen Phaselis Sanat Festivali, bu yıl yapılamayacak. Konu ile ilgili olarak Ulusoy Tatil Köyü'nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ilettikleri tahsis talebine gelen cevapta, antik kentin etkinliklere kapalı, ancak günübirlik ziyaretlere açık olduğunun belirtildiğini söyledi.

Phaselis Sanat Festivali bu yıl yapılamayacak
Phaselis Sanat Festivali bu yıl yapılamayacak

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar tarafından tahsis talebine cevaben gönderilen resmi yazıda, “ Phaselis antik kentinde yer alan antik  tiyatro, mevcut durumu ile kültürel etkinlikler gerek yapı açısından gerekse etkinliklere katılacak olan seyirciler açısından büyük tehlike oluşturduğu, ayrıca Antalya Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü’nce yapının restorasyonuna yönelik proje hazırlanmakta olduğundan, özellikle kazı ve restorasyon çalışmaları tamamlanmadan antik tiyatroda kültürel etkinlik yapılmasının uygun olmayacağı” ifade edildi. 

ETKİNLİKLERE KAPALI, GÜNÜBİRLİK ZİYARETLERE AÇIK

Basın toplantısında konuşan KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz şu açıklamalarda bulundu:

“Phaselis Sanat Etkinlikleri, Phaselis Antik kentinnin binlerce yıllık geçmişini, tarihin yakınlığında ve müziğin evrenselliğinde tüm dünyaya tanıtmak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Doğanın mükemmelliği ve tarihi tiyatronun büyüsü içinde gerçekleşen festivalimizin bu yıl 9’uncusunu gerçekleştirecektik. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden aldığımız resmi yazı ile tahsis talebimize olumlu yanıt verilmediğini öğrendik. Yazıda, Phaselis antik kentinin etkinliklere kapalı, fakat günübirlik ziyaretçiye açık olduğu tarafımıza bildirildi. Antik kente dair Antalya Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün bir restarosyan projesi olduğunu ve projeyi Akdeniz Üniversitesi adına Prof. Dr.  Murat  Arslan’nın  yürüttüğününün bilgisini aldık. KETAV olarak Phaselis antik kentinin tahsisine onay veriline kadar Phaselis Sanat Festivalini gerçekleştiremeyeceğimizin bilgisini kamuoyu ile paylaşmak istedik.'' (Halil Öncü-Kemer)






Bu Haber 01.08.2015 - 11:39:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.