Permak Grubu'nun Venedik'teki yatırımı nisan ayında hizmete başlıyor

Permak Grubu'nun Venedik'teki yatırımı nisan ayında hizmete başlıyor
St. Regis Hotels & Resorts, kapsamlı bir yenilemenin bir kısmının tamamlanmasının ardından 2015’in Nisan ayında açılacak The St. Regis Venice San Clemente Palaceile Venedik’e adım atıyor. Ada, Venedik’in San Marco Meydanı’na tekneyle birkaç dakika uzaklıkta.


On yedinci yüzyılda inşa edilen manastır 2003 yılında bir otele dönüştürüldü. Yakın zamanda St. Regis adını alan otelin tarihi binası kapsamlı bir restorasyon geiçriyor. Oda ve suitlerin yerleşim düzenleri ve dekorasyonları değiştirilip yeni ve özel suitler eklenirken aynı zamanda ortak alanlar ve restoranlar da yenileniyor. Tarihi dokuya sahip yapının restorasyonu mimar ve akademisyenler eşliğinde kurallara uygun olarak titizlikle yapılıyor. Detaylı izin ve onay süreçlerinden geçmesi gereken renovasyonun 2016-2017 yıllarında tamamlanması hedefleniyor.



Türkiye merkezli Permak Grubu’nun sahibi olduğu ada, 2014 yılında St Regis olarak hizmet vermeye başladı. Otelin kapsamlı renovasyonu, dünyaca ünlü ödüllü tasarım firmaları olan Hirsch Bedner Associates ve GA Design tarafından gerçekleştiriliyor ve toplamda 25 milyon Euro civarında bir bütçe öngörülüyor.

The St. Regis Venice San Clemente Palace’ın yenileme çalışmaları tamamlandığında otelde 191 lüks oda hizmete sunulacak. Bunlar arasında junior suitten başlayarak Royal Suit ve Kral Dairesi’ne kadar toplam 48 suit yer alacak. Oda tasarımlarında tarihi terrazzo zeminler, murano el yapımı avizeler ve brokar işlemeler gibi Venedik’e özgü unsurlar modern ve ahenkli bir biçimde harmanlanmış.

Starwood Hotels & Resorts, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Başkanı Michael Wale, “St Regis markasının gücüne ve tecrübesine güvenen Permak Group ile uzun vadeli bir iş birliği yapmayı umuyoruz. St Regis San Clemente Palace’ın baharda yeniden hizmete açılacak olmasından büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz ve Venedik’teki en eşsiz deneyimleri sunacak bir otel olacağı konusunda kendimize güveniyoruz.” yorumunda bulundu.

Permak Grup Başkan Vekili Emir Uyar ise konuyla ilgili olarak, “St. Regis Venice, San Clemente Palace, tarihi ve kimliğiyle adeta bir başyapıt olacak. Bu eşsiz oteli Permak Grup olarak bünyemize almaktan ve St Regis ile birlikte misafirlerimize Venedik’te eşi olmayan bir deneyim sunacak olmaktan dolayı son derece mutluyuz.” Dedi.



Bu Haber 27.02.2015 - 12:10:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.