Pegasus o uçağı artık uçurmayacak

Pegasus o uçağı artık uçurmayacak
Trabzon Havalimanına inişinin hemen ardından kaza yapan ve bir günlük bir çalışma sonrası saplandığı yamaçtan çıkarılan Pegasus Hava Yollarına ait Boeing 737-800 yolcu uçağı hizmet dışı kaldı.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekiplerinin çalışması sonrası vinçlerle bulunduğu yerden çıkarılarak güvenli bir alana çekilen uçakta yapılan incelemeler tamamlandı.



Habertürk'ten Gökhan Artan'ın haberine göre sağ motoru koparak denize uçan ve sol motoru da toprağa saplanan uçağın gövdesinde de burkulmalar olduğu tespit edildi. Uçağın gerek bakım maliyetlerinin yüksek olması, gerekse Trabzon Havalimanı'nda bu çaplı bir bakım için gerekli hangarın olmaması nedeniyle 'kal' yani hizmet dışı olmasına karar verildi.

Üzerindeki kullanılabilecek parçaların sökümün ardından hurdaya ayrılacak uçağın parçalanabileceği ya da eğitim amaçlı olarak kullanılabileceği belirtiliyor.


Bu Haber 24.01.2018 - 11:20:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Davut BELİKTAY 25.01.2018 - 11:40

    Öncelikle geçmiş olsun. Turizm kenti olan bu tarihi ve yeşil kent Trabzon"da güzel bir restoran olarak hizmet vermesi isabetli karar olur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.