Pegas Turistik'ten borç iddialarına yalanlama: Tazminat davası açacağız

Pegas Turistik'ten borç iddialarına yalanlama: Tazminat davası açacağız
Aeroflot'un bölgesel şirketlerinden Orenburg Airlines ile Rusya pazarında faaliyet gösteren Türk tur operatörü Pegas Turistik arasındaki anlaşmazlıkla ilgili son gelişme: Pegas Turistik'ten, biri şirketin sahibi Ramazan Akpınar imzasıyla olmak üzere, yapılan iki açıklamada, iddialar tümüyle yalanlandı. Akpınar, mesnetsiz iddialarla Pegas'în saygınlığına gölge düşürülmek istendiğini söyledi.

 
Orenburg Arlines, Rusya pazarındaki en büyük Türk kökenli tur operatörlerinden Pegas Turistik'in şirketi PGS International Lİmited'in kendisine 461 milyon ruble (yaklaşık 12 milyon dolar) borçlu olduğu iddiasıyla Moskova'da tahkime gitmişti. 
 
Orenburg Airlines, 2008-2009 yıllarına ilişkin borcun, Pegas'ın anlaşmayla satın aldığı ama daha sonra kullanmaktan vazgeçtiği charter uçuşlardan kaynaklandığını savunuyor. 
 
Bunun üzerine Pegas Turistik’ten yapılan açıklamada, şirketin Orenburg Airlines’a tazminat davası açmaya hazırlandığı belirtildi.
 
Pegas Turistik Genel Müdürü Anna Podgornaya, “Orenburg Airlines ile Pegas Turistik arasında bir sözleşme yok. Orenburg Airlines’ın sözleşmesi, Rusyada kayıtlı olmayan PGS ile. Şirketin Pegas Turistik'in adını her türlü skandalda kullanması kabul edilemez. Anlam veremediğimiz bir nedenden dolayı Orenburg Airlines'ın, bazı borçlarla ilgili Pegas Airlines’ın adını kullanması şirketimize karşı olumsuz etki yaratıyor” dedi. 
 
PGS’nin Orembur Airlines’a borcu olmadığını söyleyen Podgornaya, “Orenburg Airlines, Pegas Turistik’in konuyla hiçbir ilgisi olmadığını bildiği halde bunu özellikle yapıyor. Bununla ilgili olarak tazminat davası açacağız” diye konuştu. 
 
Pegas'tan yapılan iki açıklamanın orijinali, şirketin web sitesine de kondu:
 
http://pegast.ru/agency/news/show/1998
 
(turkrus.com)
 


Bu Haber 18.09.2014 - 10:30:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Orhan 18.09.2014 - 07:05

    Red Apple dogru soyluyor . Burada fatura Turklere kesilecek gorunuyor.Daha yenı bügük Rus operatorlerden biri ile ilgili cıkan satıldı satiliyor haberlerinden hemen sonra Pegas ıle ilgili bu durum herseyi ozetliyor. Anlasılan büğüklerden biri gidecek bu Turklerdenmi yoksa Ruslardanmı olacar ?

  • Red Apple 18.09.2014 - 12:17

    Rus devletini zaten ağır ağır bazı ambargolarla sıkıştırıyorlar, Ruslarda ülkeden para çıkmasın operatörleri sıkıştırabilirler.Bu da oyunun bir parçası olabilir.Bence Rusyada uçak firmaları ve operatörler için keyifsiz günler başladı. Zaten bir sürü iflas yaşandı ve yaşanacak gibi. Böyle giderse bize de etkisi büyük olacak.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.