Özgür Özaslan'ın yerine Haluk Dursun mu getiriliyor?

Özgür Özaslan'ın yerine Haluk Dursun mu getiriliyor?
Daha önce Topkapı Müzesi Başkanlığı yapan Haluk Dursun'un, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na müsteşar olarak atanacağı belirtiliyor.

 
Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Müsteşar Özaslan'ı görevden alarak yerine Haluk Dursun'u getirmeyi planlıyor. Haluk Dursun, İlber Ortaylı'nın ardından Tokapı Müzesi Başkanlığı görevine getirilmişti. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı'na Haluk Dursun'un getirilmesi ile ilgili yazışmaların başladığı belirtilen haberde, Haluk Dursun'un kamuoyu tarafından yakından tanına bir isim olduğu belirtiliyor. 

Haberde Haluk Dursun ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor:

"Özaslan'ın yerine getirilmesi planlanan Haluk Dursun, hükümete yakınlığı ile biliniyor. 1989 yılında Zaman Gazetesi'nde yazdığı "Elveda Boğaziçi" başlıklı yazısıyla Mimarlar Odası tarafından "Basında Uzmanlık Ödülü"ne layık görülmüştü. 2002 yılında da "Ni'den Tuna'ya" adlı kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından "Gezi Yazarları Ödülü"ne layık görüldü. Dursun, Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdür Danışmanı olarak Miniatürk projesinin hazırlanmasına katkıda bulundu. Dursun yarıca, İçişleri Bakanlığı'nca Turing Otomobil Kurumu'nun   yönetim kuruku üyeliğine de 2011 yılında kayyum olarak atanmıştı."


Bu Haber 24.06.2014 - 09:41:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.