Özgür Özaslan: Teşvik tedbirleri günümüz koşullarına uyarlanacak

Özgür Özaslan: Teşvik tedbirleri günümüz koşullarına uyarlanacak
Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı'nda (CATHIC) bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Türkiye’nin turizm yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Haber: Eda Özsoy 
Fotoğraflar: Savaş Daş

Müsteşar Özgür Özaslan, İstanbul Hilton Bomonti’deki konuşmasında şu bilgileri verdi;
 
“Türkiye, turizmde küresel bir oyuncu durumundadır. Turizm yatırımları çok önemlidir. Niçin önemli. Çünkü 150 milyon dolarlık ihracat gelirimizin beşte birini turizm geliri oluşturuyor. Biz geçmişte yapılan düzenlemeleri sizlere anlatırken, 30 yıl önce çıkan yasanın bugünkü haliyle değerlendirilmesi gerekiyor. Bu nedenle kamunun yapması gereken ödevler var. 

YENİ DÜZENLEMELER YAPILMASI GEREKİYOR

Turizmle ilgili düzenlemelerin, yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Özellikle teşvik tedbirleri, günümüze uyarlanmalıdır. Bu açıdan Ekonomi Bakanlığı ile yapılan çalışmalarımız kısa bir süre sonra nihayetlendirilecek. Türkiye’deki yatak kapasitesinin ülke sathındaki dağılımı da çok önemli. Bugün Türkiye’de ana eksen kıyı turizmi.. Belli bölgelerde yoğunlaşan turizm altyapısının başka bölgelere de dağıtılması gerekiyor. Yatırımların buna göre ayarlanması gerekiyor. 
Turizmde bir mucize yaratıldı. Turizmin bu başarıyı göstermesinin asıl aktörleri sizlersiniz. Biz bu cografyada çok fazla şey olduğuna inanıyoruz İnsanların yeni eğilimler çerçevesinde farklı turist profillerine hitap eden turizm çeşitlerine ihtiyaç var. 
 


Bu Haber 09.06.2014 - 13:48:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.