OTI Holding Yunanistan, Kuşadası ve İzmir operasyonlarına başlıyor

OTI Holding Yunanistan, Kuşadası ve İzmir operasyonlarına başlıyor
Başta Rusya olmak üzere 20 ülkede operasyonlar gerçekleştiren OTI Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş bu yıl yolcu sayısında yüzde 22’lik artış hedeflediklerini açıkladı . OTI Holding, Türkiye, Tayland ve Mısır’da faaliyet gösteren yer hizmetleri şirketlerini de 10’a çıkaracak.


Düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayhan Bektaş "Türkiye’de ve yurtdışında büyümelerini sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi. OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, 2011’de tüm pazarlarda toplam 1 milyon 380 bin turiste hizmet verdiklerini ve 2012 yılında yolcu sayısı anlamında yüzde 22 artışla 1 milyon 680 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. 



 
2011 YILINDA 1 MİLYON 380 BİN TURİSTE ULAŞTIK
 
OTI Holding’in, tur operatörlüğünden, seyahat ve satış acenteliğine, otelcilikten, güvenlik servislerine ve yer hizmetlerine kadar turizmin her alanında 15 iştiraki ve 3 bine yakın profesyonel çalışanıyla 24 ülke ve 5 kıtada faaliyet gösterdiğinin altını çizen Bektaş, “2009 yılında yüzde 21,1 büyüme ile 1 milyon 23 bin, 2010 yılında yüzde 33 büyüme ile 1 milyon 369 bin 200 turiste hizmet verdik. 2011 yılında ise yüzde 1 milyon 380 bin turiste ulaştık” dedi. 
 
Bektaş, OTI Holding’in çalıştığı pazarlardaki rakamlara bakıldığında, Rusya’dan 1 milyon 60 bin, Polonya’dan 125 bin, Ukrayna’dan 90 bin ve Beyaz Rusya’dan 5 bin turiste ulaştıklarını ifade etti. Bu turistlerin 850 binine Türkiye’de, 300 binine ise Mısır’da hizmet verildi. OTI Holding’in 2011 sezonunda Türkiye ve Mısır dışında yoğun olduğu destinasyonlar ise İspanya, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri olarak gerçekleşti.
 
TÜRKİYE 2012'DE DE GÖZDE DESTİNASYON OLMAYA DEVAM EDECEK
 
Türkiye'nin 2011 yılında, 31 milyonun üzerinde ziyaretçi ve 28 milyar dolar gelir ile ziyaretçi sayısında dünyada 7'inci sırada yer aldığını, resmi kaynakların 2012 hedefinin Türkiye için ilk 5’e girmek olduğunu belirten Bektaş, 2012 yılı için dünya turizm sektörü öngörülerini de paylaştı: “2012 yılında ön plana çıkacak destinasyonların, öncelikle Türkiye olmasını bekliyor, İspanya ve Hırvatistan’ın da diğer gözde destinasyonlar arasında olacağını öngörüyoruz. Turizm sektörü başta Avrupa’yı ve tüm dünyayı giderek etkisi altına alan ekonomik kriz, kur dalgalanmaları ve Ortadoğu’daki karışıklıklar nedeniyle yükselen petrol fiyatları gibi pek çok etmenden etkileniyor. Yapılan düzenlemelere karşın, kaçak içki sorunu tehdit oluşturmaya devam ediyor. Kara yolları ile ilgili yetersiz düzenlemeler de turizmin gelişmesinin önündeki önemli engeller olarak karşımıza çıkıyor.”
 

 
HAVACILIKTA DA BÜYÜMEYE DEVAM
 
OTI Holding, İrlanda merkezli kurduğu havacılık şirketi 'Royal Flight' ile 2011 Ekim ayında ilk uçuşlarına başladı.  2011 itibarı ile havayolu taşımacılığı çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Ayhan Bektaş 'Royal Flight bünyesindeki uçaklarımıza ek olarak, yakın zamanda başka bir havayolu şirketi ile 4 uçaklık özel bir anlaşma daha yaptık. Toplamda bu 8 uçağımızın uçuşlarında Rusya’daki tur operatörü iştirakimiz Coral Travel için charter uçuşlar gerçekleştiriyoruz' şeklinde konuştu. Bektaş, Royal Flight’ın ağırlıklı olarak Türkiye, Mısır, Yunanistan ve İspanya uçuşları gerçekleştireceğini belirtti.
 
 
YER HİZMETKLERİNDE HEDEFİMİZ 10 DESTİNASYONA ÇIKMAK
 
OTI Holding’in 2-3 yıla yayılan bir diğer önemli hedefinin de yurtdışı destinasyonlardaki yer hizmetleri şirketlerinin sayısını 10’a çıkarmak olduğunu ifade eden Bektaş, OTI Holding’in OdeonTours markası ile hali hazırda yer hizmetlerinde Türkiye, Tayland ve Mısır’da faaliyet gösterdiğini belirtti.

2012'DE YENİ DESTİNASYON YUNANİSTAN
 
2012 hedefi olan toplamda yüzde 22 büyüme ile OTI Holding’in Türkiye’de hizmet verdiği turist sayısının 980 binlere ulaşmasının beklendiğini, Türkiye ve Mısır dışındaki destinasyonlarda ise yüzde 30 büyüme hedeflediklerini belirten Bektaş, Mısır’da 400 binlere ulaşmayı hedeflediklerini, yine bu kapsamda 2012’de Yunanistan’ın yeni destinasyon olarak portföylerine eklendiğini sözlerine ekledi.  Bektaş, OTI Holding’in 2012’de Beyaz Rusya pazarına daha çok yoğunlaşacağını, yurtiçinde ise çalışılan destinasyonlar dışında Kuşadası ve İzmir’e yeni özel paketler üretileceğini belirtti.
 
 
 


Bu Haber 10.01.2012 - 14:42:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.