Oteller direkt rezervasyonların sayısını arttırmak için neler yapmalı?

Oteller direkt rezervasyonların sayısını arttırmak için neler yapmalı?
Online rezervasyonlarda oteller son 10 yılda muazzam bir büyüme kaydettiler. Günümüzde milyonlarca otel, müşterilerine online rezervasyon yapma imkanı sunuyor. Peki otelciler online rezervasyonların oranını arttırmak için neler yapmalı? Hotelogix yöneticilerinden Swaroop Jagannath, işin püf noktalarını ve kullanılması gereken araçları kaleme aldı.


TurizmGüncel

İster büyük isterse küçük bir otel olsun, olumsuz koşullara rağmen otellerin tek bir amacı vardır: Karlılığı arttırmak. Online satış söz konusu olduğunda her otelci kendine şu soruları sormalı:

*Müşterinin rezervasyon yaptığı ortamlarda var mıyız?

*Küçük oteller, online kanalları kullanarak büyüklerle rekabet edebilir mi?

*Daha fazla oda satabilmek için doğru kanalları kullanıyor muyuz?

*Bu kanalları etkili bir şekilde kullanıyor muyuz?

*Peki, doğru kanalları nasıl ayırt edebiliriz?

Oda satmak kolay iş değildir ancak doğru kanalları doğru bir şekilde kullandığınızda sürdürülebilir bir online satış grafiği yakalayabilirsiniz. Bu araçları kullanarak başta küçük ve orta ölçekli oteller olmak üzere, her türlü tesiste online rezervasyonlarınızı arttırabilirsiniz.

Peki bunu yapabilmek için ihtiyacınız olan şeyler neler?

*Hem içerik, hem de görsel, hem de kullanım açısında kullanıcı dostu bir web sitesi tasarlayın.   

*Müşterilerle, kendilerini özel hissedecekleri bir ilişki inşa edin. Direkt rezervasyon yaptıktan sonra onlara teşekkür eden bir email gönderin. Tekrar gelen müşteriye indirim yapın ya da onu başka bir şeyle ödüllendirin.

*Sadakat programı oluşturun ve devamlı müşterilerinizi ödüllendirin. Her memnun müşterinin aynı zamanda yeni müşteri anlamına geldiğini unutmayın.

*Online seyahat kanallarının taktiklerini uygulayın ve özel fiyatlarınızı web sitenizde po - up ile çıkın. Bu, insanların dikkatini çekecektir.

*Bütün sosyal medya kanallarını kullanarak müşterinin sizi kolayca bulmasını sağlayın.   

*TripAdvisor'ın TripConnect kanalını kullanı. TripConnect, diğer online kanallara oranla müşteriyi direkt satın almaya daha fazla sevk etmektedir.

*Son olarak, diğer hizmetlerin satışında da etkili olarak kullanılabilecek etkili bir rezervasyon motoru kullanın.

ONLINE REZERVASYON YÖNETİCİSİ ÇALIŞTIRIN

Günümüzde Expedia, Booking, Agoda gibi üçüncü parti online satış kanallarında etkili satış yapmak ve bu kanallarda etkili olmak her otel için bir zorunluluktur. Artık her otelin, motelin, tatil köyünün oda kahvaltı otellerin bir online mecra yöneticisine ihtiyacı vardır. Etkili bir online kanal yöneticisine sahip olmanız, online kanallarda fiyatları gözlemleme ve uygunluk durumunu gerçek zamanlı olarak kontrol altında tutmanızı sağlar. Bu şekilde, hem oteliniz şorta düşmez, hem de oda durumuzu kontrol edebilir, iptal almanız halinde oda durumunu anında güncelleyebilirsiniz.

KÜRESEL DAĞITIM SİSTEMLERİ

Amadeus, Galileo, Sabre, Worldspan gibi küresel dağıtım kanalları (GDS) otelinizin görünürlüğünü ve online satışlarını arttıracaktır. Bu kanallar, uçak, otel, araba kiralama ve diğer seyahat işleri için günde 600 bin online acente tarafından kullanılmaktadır. GDS'ler, otellerle seyahat acentaları arasında duran bir adam gibidir. GDS'ler aracılığıyla, çok sayıda kanalda görünür hale gelirsiniz.

Otelogix ayrıca, 'Daha fazla oda satma sanatı' adlı bir de elektrnoik broşür çıkardı. Broşüre aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.





Bu Haber 25.02.2015 - 17:20:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sadi Yavuz 26.02.2015 - 09:05

    Tripconnect anlık rezervasyon su anda Turkiyede mevcut değildir. Sadece Amerika IPlerinde gösterilmektedir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.