Oteller artık kaçamayacak: İşte mobil cihazların sektörü etkileyeceği 3 alan

Oteller artık kaçamayacak: İşte mobil cihazların sektörü etkileyeceği 3 alan
Söz konusu konaklama sektörü olunca, doğru tahminlerde bulunmak oldukça güç olsa da, bazı şeyler diğerlerinden daha kesin. Bunların başında ise, başta Asya’da olmak üzere küresel seyahat ve konaklama sektöründe her geçen gün daha fazla önem kazanan mobil cihazların kullanım geliyor. İşte önümüzdeki yıl mobil cihazların büyük önem kazanacağı 3 alan...

 
TurizmGüncel – Dış Haberler

Konaklama ve hizmet endüstrilerindeki çalışanlara mobil dil öğrenme ve mesleki eğitim çözümleri sunan Qooco'nun Genel Müdürü David Topolewski, konaklama sektörünün en büyük internet portallarından e-hotelier’da kaleme aldığı makalede, 2017 yılında mobil cihazların sektörü en fazla etkileyeceği 3 alanı yazdı: 

1. MOBIL CHECK-IN

Mobil check-in konaklama sektöründe yavaş ama emin adımlarla yer etmeye başlıyor. Hava yolu şirketleri uzun yıllardır bu imkanı müşterilerine sunarken, tüketicilerin artık mobil cihazlar yoluyla market alışverişi yapması ya da tiyatro ve sinemalara yalnızca mobil cihazlarındaki uygulamaları kullanarak giriş yapması mümkün. 

Tüm bu gelişmelere rağmen, pek çok otel bu gelişmelerden bir şekilde uzak durmayı başarmış durumda. Buna en büyük sebep olarak yerel düzenlemeler ve misafirle birebir iletişime geçme arzusu gösterilse de, uzun yıllardır bu uygulamayı kullanan Formule 1 Hotels, Citizen M Hotels ve bazı Starwood otelleri gibi az sayıda otel bu uygulamada oldukça yol almış durumda. 

Yerel otoriteler mobil check-in’e ortam hazırlayacak düzenlemeleri başlatma konusunda bir adım atmamış olsa da, pek çok otelin 2017 yılında bu alanda yatırım yapacağı biliniyor. 

2. PAYLAŞMAK ÖNEMSEMEKTİR

Pek çok gelişmiş şehirde, Uber Eats ya da Deliveroo gibi şirketlerin (Ülkemizde yemeksepeti.com ya da getir.com gibi şirketler mevcut) motorlarını evlerin ve apartmanların önünde park halinde görmeniz mümkün. Hatta bu şirketlerin artık otellere de hizmet vermeye başladığını görüyoruz. Çünkü misafirler, mobil cihazlarında yaptıkları küçük işlemlerle ucuz ve rahat bir şekilde yerel lezzetlere ulaşmayı tercih eder durumu geldi. Bu durumun otellerde oda servisi satışlarını, hatta genel olarak yeme-içme hizmetlerinin tümünü etkilemesini beklemek oldukça makul. Bu sebeple oteller 2017 yılında bu durumla savaşmak yerine bunu kabullenmeyi tercih etmeli. Bu amaçla, oteller bölgelerinde yerel yemek sipariş siteleri ve restoranlarla anlaşarak misafirlerine yemek servisi yapmalarını sağlayabilir. 

3. PERSONEL EĞİTİMİ

Oteller, 2017 yılında mükemmel servis için her zaman gülümsemeyi başarabilmenin ve konuklara sürpriz doğum günü düzenlemenin yeterli olmadığını anlayacak. 

Mükemmel servis artık misafirlere bulundukları bölgeyle ilgili başka yerden ulaşmalarının mümkün olmadığı bilgileri vererek eşsiz bir deneyim yaşamalarını sağlamakta yatıyor. 

Millennial seyahatçilerin yüzde 78’i, tatile çıktıklarında yeni bir şey öğrenmek istiyor ve daha otantik-eşsiz deneyimlerin peşinde koşuyor. Seyahat sektörü açından büyük potansiyel taşıyan bu kuşak, ‘aynı makineden çıkmış’ servis teknikleri ve 'parlak' tesisler yerine; resmi olmayan ve bilgilendirici personellerle muhatap olmak istiyor. 

Mobil cihazlar, her an ve her yerde kullanılabilmesi ve bu konularda büyük kolaylıklar sağlayabilmesi sayesinde, personel eğitiminde de önemli bir yere sahip olma yolunda ilerliyor. 

BAŞARININ YOLU MOBİLE TAM ADAPTASYON

Mobil devrimi, otelleri yemek siparişi ve benzeri uygulamalarıyla negatif etkilese de, mobil kullanımının faydalarından yararlanmanın yolu işletmenizi mobil teknolojiye tam anlamıyla adapte etmekten geçiyor. 

Akıllı telefonlar zaten hayatımızı organize etmenin en önemli aracı haline gelmişken, otellerin de bu trende adapte olması hem misafirlerin hayatını önemli ölçüde kolaylaştıracak, hem de servis memnuniyeti ve gelirlerinde gelişme yakalamasını sağlayacaktır. 


Bu Haber 31.12.2016 - 14:13:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.