Otelinizi Instagram’da tanıtıyorsunuz, peki doğru yaptığınıza emin misiniz?

Otelinizi Instagram’da tanıtıyorsunuz, peki doğru yaptığınıza emin misiniz?
Sosyal medya, artık tüm reklam kanallarından daha önemli hale gelmiş durumda. Esas amacı ‘deneyim pazarlamak’ olan seyahat sektörü bu platformlara diğer sektörlerden çok daha fazla önem vermeli. Otellerin neredeyse hepsi en popüler sosyal paylaşım platformlarından olan Instagram’da yer alıyor. Peki, bu platformu doğru kullanıyor musunuz? İşte otelinizi Instagram'da doğru tanıtmanın 8 yolu...


TurizmGüncel

Ayda 400 milyon aktif kullanıcıya sahip olan ve günde 80 milyondan fazla fotoğrafın paylaşıldığı Instagram, tüm sektörler için oldukça önemli bir tanıtım platformu. Bu platformun seyahat sektörü için daha önemli olmasının bir sebebi var: Fotoğraflar, insanların destinasyon, konaklama ve aktivite tercihlerinde kilit bir önem taşıyor. Sektörün önemli bir parçası olan oteller de bu platformda mutlaka yer almalı. Burada dikkat edilmesi gereken Instagram gibi platformların çok hızlı değişime uğrayabileceği. Siz de bu değişimleri dikkatli izlemeli ve uyum sağlamalısınız.

Görsel pazarlama şirketi ICE Portal yazarı Brianna Wenner, otellerin Instagram’da başarılı bir tanıtım kampanyası yürütmek için atması gereken 8 güncel adımı kaleme aldı…
 
1. Fotoğraflarınızda ‘insan’ olsun

Hesabınızdan konuklarınızın eğlendiği fotoğrafları paylaşarak gerçek insanların otelinizde yaşadığı deneyimleri göstermiş olursunuz. Mashable tarafından yapılan bir araştırmaya göre, binalar ve alanlar yerine insanların yüzlerinin yer aldığı fotoğraflar Instagram’da yüzde 38 daha fazla beğeni alıyor. 

2. Hashtag kullanın
 
Paylaşımlarınızda mutlaka hashtag kullanın ve fotoğraflarını paylaştığınız ya da kendi deneyimlerini paylaşan müşterilerinizi de bu hashtagler ile paylaşım yapmaya teşvik edin. Otelinizin adının da geçtiği akılda kalıcı hashtagler bularak bunu bir slogan haline getirebilirsiniz. Simply Measured tarafından yapılan araştırmaya göre, içerisinde en az bir hashtag barındıran paylaşımlar yüzde 12.6 daha fazla etkileşim alıyor. 

3. Etkinliklerinizi duyurun

Otelinizde gerçekleştirilecek büyük ya da küçük tüm etkinlikleri Instagram hesabınızdan duyurun. İster tüm otelin katılacağı bir kutlama olsun ister havuz voleybolu maçı, bir fotoğraf ya da video ile insanları etkinlikten haberdar etmeyi ihmal etmeyin. Bu paylaşımlar hem katılımı artıracak, hem de potansiyel müşterilerinizi etkileyecektir. 
 
4. Bulunduğunuz bölgeden paylaşımlar yapın

Otelinizin bulunduğu bölgeye ait fotoğraf ve videolar mutlaka hesabınızda yer almalı. Manzara ve etkinliklere dair paylaşımlar tüketicilerin ilgisini çekecektir. Özellikle bulunduğunuz destinasyona seyahat etmeye karar vermiş misafirlerinizi bu yolla otelinize çekebilirsiniz. 

5. Misafirlerinizi paylaşım yapmaya teşvik edin

Misafirlerinizi konaklamaları sırasında ve sonrasında otelinizle ilgili paylaşım yapmaları konusunda teşvik edin. Örneğin, misafirlerinizden birinin fotoğraf ya da videosunu teşvik edici bir notla paylaşabilir, diğer misafirlerinizi de sizin belirlediğiniz bir hashtag ile paylaşım yapmaya çağırabilirsiniz. Bu gibi mini kampanyalarda havuz barında ücretsiz içki gibi küçük sürprizler de işe yarayacaktır. 
 
6. Lokasyonunuzu etiketleyin

Paylaşım yaparken, lokasyon eklemeyi unutmayın. Yine Simply Measured tarafından yapılan araştırmaya göre, lokasyonun etiketli olduğu paylaşımlar yüzde 79 daha fazla etkileşim alıyor.

7. Yemekleri unutmayın

Evet, hala bunu eksik bırakanlar var: Otelinizdeki yemek ve içkilere mutlaka paylaşımlarınızda yer verin.  Tatil için araştırma yapan kullanıcıları çekmenin en etkileyici yollarından birisi budur.
 
8. Etkileşime geçin

Otelinize yakın bölgelerde bulunan ya da destinasyonunuza seyahat etmeyi planlayan kullanıcıların paylaşımlarını beğenin ve yorum yapın. Bu şekilde, otelinizi potansiyel misafirlerin aklında ilk sıraya yerleştirmiş ve paylaşımlarınızdaki etkileşim sayısını artırmış olursunuz.
 



Bu Haber 21.05.2016 - 18:11:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.