Otelinde üç lideri birden ağırladı, Merkel altın varaklı koltukları istemedi

Otelinde üç lideri birden ağırladı, Merkel altın varaklı koltukları istemedi
Bellis Deluxe Hotel, G20 sürecinde Almanya, İspanya ve Meksika liderleri ile OECD heyetlerini ağırladı. Tesisin Satış ve Pazarlama Müdürü Anna Yiğit, liderlerin konaklamaları ve sundukları hizmetlerle ilgili bilgi verdi.


“G20 boyunca otellerinde üç ülkenin liderinin konakladığını ifade eden Anna Yiğit, bu isimlerin Almanya Başbakanı Angela Merkel, Meksika Cumhurbaşkanı Enrıque Pena Nieto ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy olduğunu ifade etti. Yiğit, Merkel ve Rajoy'un execurive suit odalarda, Nieto'nun ise özel villada konakladığını kaydetti. Yiğit ayrıca, Merkel'in isteği üzerine altın varaklı oturma gruplarının kaldrılarak yerine daha sade bir takım konulduğunu da ifade etti.



Lidelerden önce ülke heyetlerinin otele gelerek son kontrolleri yaptıklarını belirten Anna Yiğit, özellikle Merkel'in odasının üç defa arandğını ve kendisi gelinceye kadar mühürlü tutulduğunu söyledi.

Liderlerin yediği ymeklerin otelin aşçıları tarafından hazırlandığı bilgisini veren Yiğit, ''İspanya ve Meksika Liderleri heyetleriyle birlikte (ayrı iki masa olarak) Özel VIP restoranımızda Akşam yemeği aldılar. Kendilerine Türk mutfağından özel seçilen yemekler ikram ettik. Her iki heyet yemek sonunda aşçılarımıza özellikle teşekkür ettiler. Ayrıca aşçıbaşımız Meksika’ya özel jelapana biberlerden, sebzelere, papaya meyvesinden, yine oraya özel peynirlerine kadar servis etti ve heyet bu ikramlar için aşçıbaşımızı alkışladı. Almanya heyeti ise yemeğini ana restoranda aldı. Geç geldiği için gece yemek yemeyen Merkel, ertesi gün kahvaltısını ana restoranda yapıp kanada Özel VIP Lounge’ımızda Kanada Başbakanı ile görüşme yaptı.

Otel olarak zaten aylar öncesinden hazırlıklara başladıklarını belirten Anna Yiğit, çeşitli toplantılar düzenleyerek bütün personeli bilinçlendirdiklerini kaydetti. Yiğit, ''Ayrıca bütün personelimize hizmette sorun yaşanmaması için otelde konaklattık. Bunun dışında İnternet sağlayıcılarımızın gücünü 5 katına çıkardık.  G20 için bütün personelimiz sorumluluklarının bilincinde olup muazzam bir iş çıkardılar. Ayrıca her lider için kendi ismini ve ülkesinin bayrağını taşıyan özel bornoz hazırlattık.'' dedi.

Liderlerin konaklamalarına dair bazı ayrıntılar ise şöyle:

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy her sabah kahvaltıdan önce çıkıp otel alanında 1 saatlik koşu yapıyordu.

Meksika Cumhurbaşkanı Enrıque Pena Nieto, Bellis Deluxe Hotel sahibi Serhat Uğurlu ile yapmış olduğu özel görüşmede, bölge, golf sahaları, Bodrum, Halikarnas ve Türkiye hakkında detaylı bilgiler aldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gece 01:00’da geldikten sonra hemen odasına geçmemiş, otelin jazz barında heyetiyle saat 03:00’a kadar özel görüşme gerçekleştirdi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, engelli olduğu için özel engelli odası, toplantı odası tahsis edildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, otelden ayrıldıktan sonra Alman yetkililer tarafından odası tekrar mühürlendi ve uçak kalkana kadar mührün açılmaması rica edildi.


Bu Haber 24.11.2015 - 09:37:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.