Otelde rehin alınan 7 THY personeli kurtarıldı

Otelde rehin alınan 7 THY personeli kurtarıldı
Mali'nin başkenti Bamako'da otelde 170 kişi rehin alındı. Rehineler arasında bulunan 7 THY görevlisinin de kurtarıldığını açıklandı.


TurizmGüncel

GÜNCELLEME 19:18:
Mali'deki otelde rehin alınanlar arasında bulunan son THY görevlisinin de kurtulduğu bildirildi.

GÜNCELLEME 17:15:
Saldırının sorumluluğunu El Kaide terör örgütünün kolu Cezayir merkezli El Murabitun adlı örgüt üstlendi. Örgüt, Mali'de geçtiğimiz ağustos ayında bir otele düzenlenen ve dört asker ile beş BM çalışanının öldüğü saldırıyı da üstlenmişti.

GÜNCELLEME 15:57:
Bir THY personelinin daha serbest kaldığı açıklandı. Bir THY çalışanı ise hala rehin tutuluyor. Öte yandan Radisson Blu Hotel'den yapılan açıklamada, rehinelerin bir kısmının güvenlik güçlerinin operasyonu ile kurtarıldığı, 138 kişinin ise hala otelin içerisinde rehin olduğu belirtildi.

GÜNCELLEME 13:45: 5 THY çalışanının otelden kurtarıldığı, 2 THY pilotunun ise hala içeride olduğu öğrenildi. Serbest kalan THY personelinin İsmail Yerli, Sadık Murat Arat, Deniz Kıvrak, Şerife Kavacık, Mehmet Atmaca olduğu belirtildi. 

Habertürk teleziyonuna konuşan kabin memuru Lütfiye Deniz Kıvrak, kendilerini Malili emniyet güçlerinin kurtardığını ve şu anda güvenli bölgede bulunduklarını açıkladı.

'REHİN İKİ PERSONELİMİZLE BAĞLANTI HALİNDEYİZ'

THY Basın müşaviri Ali Genç rehin kalan 2 THY personeliyle ilgili açıklama yaptı. Genç, "Rehin tutulan 2 THY personelinin sağlık durumları iyi. İki personelimizle bağlantı halindeyiz. Bırakılan 5 THY personelinin de sağlık durumu gayet iyi" dedi.

GÜNCELLEME 12:57: Mali'de rehineler arasında bulunan THY çalışanlarının 6'sının isimleri belli oldu: İsmail Yerli, Sadık Murat Arat, kabin memurları Murat Gündüz, Şerife Tascı Kabacık, Lütfiye Deniz Kıvrak ve Eray Sevi.

THY: BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Türk Hava Yolları’ndan hurriyet.com.tr’ye yapılan açıklamada, Türk personelin otelde olup olmadığı konusunda şirket olarak kendilerinin de çalışmalarının devam ettiği, bir gelişme yaşanması durumunda bilgilendirmenin yapılacağı belirtildi.

Öte yandan bugün saat 14.00’te THY'nin Bamako’ya ek sefer yapacağı da gelen bilgiler arasında.

----

Mali'nin bakenti Bamako'da otelde rehin alınan 170 kişi arasında THY kabin çalışanlarının da olduğu belirtiliyor.

BBC News'ten Kate Forbes ile Reuters Türkiye muhabiri Ayla Jean Yackley attıkları tweetler ile 6 THY çalışanının da oteldeki rehineler arasında bulunduğunu iddia etti.

'DIŞİŞLERİ TEMSİLCİSİ DOĞRULADI'

Sputnik'in RİA Novosti ve Reuters ajanslarından aktardığına göre, otelde rehin tutulanlar arasında 6 Türk Hava Yolları (THY) personeli var. RİA Novosti'ye konuşan Türk Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, bu bilgiyi doğruladı.








Bu Haber 20.11.2015 - 12:18:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.