Otelcilerin kabusu Airbnb artık bir dünya devi

Otelcilerin kabusu Airbnb artık bir dünya devi
Sunduğu alternatif konaklama seçenekleri ile kısa zamanda seyahat pazarında atılım yapan Airbnb'nin, bu yılın sonunda dünyanın en büyük online seyahat şirketlerinden biri olacağı belirtiliyor.


TurizmGüncel

Seyahat endüstrisi araştırma şirketi Phocuswright'ın tahminlerine göre Airbnb, 2015 sonu itibarıyla 7.5 milyar dolarlık bir rezervasyon hacmine ulaşmış durumda. Phocuswright, Airbnb'nin bu noktada sadece Expedia, Priceline ve Çin merkezli Ctrip gibi online platformlarla kıyaslanabileceğinin altını çiziyor.

ABD merkezli araştırmaya göre, 2015 yılında her 3 ABD vatandaşından biri Airbnb aracılığıyla kiraladığı evlerde konakladı. Bu rakam, 3 yıl içinde Airbnb'nin müşteri sayısında yüzde 300'lük bir artış anlamına geliyor.

Airbnb Başkan Yardımcısı Douglas Quinby, şirketin konaklama sektöründe büyük bir oyuncu haline geldiğini belirterek, ''Günümüz seyahatçileri en iyi lokasyonlarda doğru konaklama seçeneğini bulmaya çalışıyorlar. Bu nedenle kalınan yerin bir otel, hostel ya da ev olmasının bir önemi yok.'' değerlendirmesini yapıyor.


Bu Haber 23.08.2016 - 13:44:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.